Recensie | Het Blunder Boek, Inge Welvaert

Recensie | Het Blunder Boek, Inge Welvaert

Blunders. Stommiteiten. Gênante situaties. We maken ze allemaal mee en we komen ze allemaal wel eens tegen. Maar hoe reageer je nu het best als je frontaal tegen een glazen deur loopt waarachter het voltallige managementcomité zit te vergaderen? Of als je aanschuift in de rij in de kantine en de persoon achter je vraagt of je je trui misschien binnenstebuiten aanhebt?Het zit 'm allemaal in hoe je reageert. Echt waar! Met dit boek willen we je op weg helpen om zelfs in de meest vervelende situaties een verpletterende indruk te maken.

three-half-stars
Het blunderboek geschreven door: Inge Welvaert
Bladzijden: 155
Uitgeverij: Lannoo | oktober 2017
Genre: Non-books & Overige
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Toen ik een persbericht ontving van dit boek was ik meteen nieuwsgierig door de afgebeelde bladzijden uit het boekje. De situaties die hier met sarcasme werden geschetst kwamen me zeker niet onbekend voor!

hot mess

Qua cover doet het boekje heel erg denken aan Het Bucketlist boekje van Elise de Rijck dat ook door Lannoo is uitgebracht. Niet te veel poespas maar wel leuke handlettering met de titel van het boek in een mooie foliedruk!

Wanneer je het boekje openslaat zie je dat alle blunders verdeeld zijn in 8 categorieën:

  • Socializen
  • On the job
  • Auto, trein, tram, bus
  • Huis, tuin en keuken
  • Fashion (beauty) victim
  • Happy Holidays
  • Fun met de kids
  • In liefde en oorlog

In al deze categorieën zul je blunders vinden die je bekend voorkomen of blunders die dus door andere gemaakt zijn waarbij je je afvraagt hoe ze het voor elkaar kregen!

Sommige tips zijn echt handig en sommige echt, op een hilarische manier, belachelijk!

Zoals op een feestje aankomen en dan dezelfde jurk aan hebben als het feestvarken! De tips variëren van een belachelijk groot kapsel maken zodat ieder daarnaar kijkt of op blote voeten rondlopen om daar de aandacht op te vestigen!

Gevuld met heerlijk onzinnig vermaak als oma onderbroeken en okselvijvers, quotes van bekende mensen en herkenbare situaties!

Een leuk boekje om eens door heen te neuzen als je jezelf weer in een benarde blundersituatie hebt gebracht! Voel je je tenminste niet de enige en zie je dat het toch echt wel erger kan 😉

Als cadeautje voor onder de boom bij één van je meest onhandige vriendinnen kan natuurlijk ook!

Sommige blunders kloppen niet, of gaan hier in Nederland anders? De auteur is een Belgische dame dus het zou kunnen dat dingen in België anders gaan.

Zo is blunder 78 het vergeten van je pinpas nadat je cash uit de muur hebt gehaald, je sprint terug maar helaas! Je pas in ingeslikt!

Hier in Nederland moet je eerst je pas er uit halen voor je geld krijgt, doe je dit niet snel genoeg begint dat ding te loeien en te knipperen waarna je je pasje kwijt bent en ook geen geld ontvangt! (Helaas al vaak zat ondervonden, gezien pinautomaten niet vrouwvriendelijk zijn en ik met mijn nagels de pasjes er niet uit krijg!)

[bol_product_links block_id=”bol_5a055d5f70f4a_selected-products” products=”9200000079349344″ name=”blunderboek” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments