Recensie | Bram en de Bliksemjagers (De avonturen van Bram, #3), Michael Reefs

Recensie | Bram en de Bliksemjagers (De avonturen van Bram, #3), Michael Reefs

Donder en bliksem hullen de wereld in chaos...Als zijn vriendin Mei-Lin midden in de nacht op zolder verschijnt, weet Bram dat er iets niet in orde is. Via het dozennetwerk reizen ze naar het Italiaanse dorpje Graun, waar Mei-Lin een eeuwenoude Bolbliksem activeert. De Bliksemjagers beheren deze bollen om het weer op aarde te kunnen regelen. Bram maakt al snel kennis met Nodin Laffadini, een bekende illusionist. En hij is niet alleen. Samen met een oude bekende van Bram zoeken ze nog meer Bolbliksems, om uiteindelijk een oeroude, gevaarlijke kracht in Mexico te laten ontwaken. Lukt het Bram om te verhinderen dat de twee de macht over de wereld krijgen?

four-half-stars
Bram en de Bliksemjagers geschreven door: Michael Reefs, Lukesure
Bladzijden: 324
Serie: De avonturen van Bram #3
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | 31 October 2019
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

 

De cover van Bram en de Bliksemjagers past wederom weer perfect bij de rest van de serie!

Het mooie vind ik aan de boeken van Michael dat zijn covers echt het verhaal weergeven!

Zo kun je na het lezen van de boeken precies terughalen waarom er gekozen is voor de illustraties op die cover!

De geweldige illustraties in dit boek zijn overigens deels van Luca Centofanti [LukeSure]

Ik ben heel benieuwd! Het is natuurlijk al een jaar geleden dat ik het vorige deel las dus ik ga gauw beginnen in dit avontuur over bliksemjagers!

In de proloog schrikken we ons rot! Want van onze vorige avonturen in Schotland, Brazilië, Noorwegen en China barst er nu weer een nieuwe strijd los tussen Bram en Lauriël.

In een bliksemsnel avontuur waar het aan alle kanten dondert neemt Michael je mee van Italië naar Griekenland tot Mexico en omschrijft hij de gebeurtenissen zo beeldend dat het is alsof je zelf bij Bram en Mei-Lin bent! Zo zat ook ik met ademnood onder de tempels van Mexico!

Over de wereld reizend met benauwende doolhoven en op te lossen puzzels is Bram de hedendaagse tienerversie van Indiana Jones!

Lauriël probeert in dit deel weer de macht over de wereld te krijgen en doet dat op een hele slinkse manier! Bram zijn opa heeft een verborgen ruimte vol geheimen uitvindingen ontdekt hij in dit deel, en daar zit Lauriël natuurlijk ook achter aan! Wat Bram en Mei-Lin echter niet weten is dat ze eigenlijk precies doen wat ze niet zouden moeten doen!

Het boek zet vrij in het begin alweer aardig de toon met een nachtmerrie van Bram. Het word meteen weer duidelijk hoe spannend deze jeugdreeks is! Niet alleen zijn dromen en zijn avonturen zijn spannend, ook de fantasie die Bram heeft is soms best griezelig! Hij bedenkt monsters die rechtstreeks uit Grimm zouden kunnen komen!

Bram is in dit deel misschien nog wel dapperder dan in de vorige delen en op sommige momenten voelt hij zich een echte stuntman uit een actiefilm! [Als ouder zijnde ben ik dan wel huiverig om het stukje “Het gaat nog best makkelijk ook”, je kind zal het maar even gaan uitproberen 😉 ]

Maar op andere momenten baalt hij flink en wil hij het liefst gewoon thuis zijn bij zijn ouders, zusje en oma! Stiekem heeft hij soms ook een beetje een hekel aan Mei-Lin! Iets klopt gewoon niet bij haar!

En dan is er ook nog Nodin! Een illusionist die samen werkt met Lauriël! In dit boek zijn naast spectaculaire gebeurtenissen ook dikwijls rare hallucinerende stukjes voor onze dappere Bram!

Bram en de Bliksemjagers is als een Matryoshka pop! Steeds als je denkt dat je bij het einde bent is er weer een nieuw stukje van de puzzel! Een compleet adembenemend en benauwend avontuur!

Door het boek heen zijn naast geweldige QR codes waarmee kinderen meer informatie kunnen opzoeken ook hintjes naar andere bekende dingen die kinderen zullen herkennen zoals bijvoorbeeld de film Coco. Dit maakt het nog eigentijdser en dus leuker om te lezen voor kinderen.

[bol_product_links block_id=”bol_5d91b7636cf2b_selected-products” products=”9200000113853552″ name=”bram en de bliksemjagers” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”798″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.