Recensie | Bram en de Orde van Avalon, Michael Reefs

Recensie | Bram en de Orde van Avalon, Michael Reefs

Een eeuwenoude steen zet de wereld op zijn kop...

Bram gaat in Schotland op zoek naar een geheimzinnige steen die ergens tussen het puin van een kasteelruïne verborgen ligt. Daar treft hij de verraderlijke Orde van Avalon, die ook op jacht is naar de steen waar Koning Arthur lang geleden zijn legendarische zwaard uittrok. De steen is gesplitst en de vijf stukken zijn verspreid over de wereld. De Orde heeft de brokstukken nodig om het magische eiland Avalon te bereiken. Deze sterke tegenstanders met hun krachtige magie zijn bereid iedereen uit de weg te ruimen die hun plannen doorkruist. Toch stelt Bram alles in het werk om de Orde te slim af te zijn, met gevaar voor eigen leven.

four-stars
Bram en de Orde van Avalon geschreven door: Michael Reefs
Bladzijden: 290
Serie: De avonturen van Bram #2
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), De vloek van de Ferox , Het grote Bieb-bende doeboek!
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | 1 October 2018
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Illustraties: LukeSure
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik vind zowel de cover als de illustraties in het boek echt ontzettend mooi. Ze geven precies de juiste sfeer weer die je krijgt tijdens het lezen van de spannende avonturen van Bram.

In Bram en de Orde van Avalon zijn we een paar maanden verder en is iedereen net pas bijgekomen van zijn vorige avontuur met de Zolderschimmen. Brams moeder is zelfs zo geschrokken dat ze het verboden heeft om nog met de dozen te reizen maar Brams vader denkt daar iets anders over.

Hij zou het liefst zelf ook door de dozen reizen maar kan dit tot zijn grote spijt niet. Hij is ontzettend benieuwd naar de geheimen die zijn moeder, Brams oma, heeft en is stiekem op onderzoek uitgegaan samen met de oom van Bram. Wanneer Bram hierover hoort is hij best teleurgesteld. Tot zijn vader hem vertelt dat hij naar Schotland moet reizen via de dozen om op zoek te gaan naar een schat.

Wanneer Bram hiermee instemt komt hij terecht in een heel nieuw avontuur en terwijl hij steeds meer ontdekt over de schat komt hij ook achter de geheimen van zijn oma.

Niet alleen zijn vader en zijn oma vragen hem om dingen uit te vinden en op te lossen, ook Mei-Lin heeft zijn hulp nodig.

Door hun voelt Bram zich genoodzaakt om zich halsoverkop in dit nieuwe maar gevaarlijke avontuur te storten. Bijgestaan door zijn familie, vrienden en een onverwachte vriend beleeft hij aan de kust van Schotland en wat andere plaatsen nog heftigere avonturen dan in het eerste deel.

Dit boek eindigt met een super spannende cliffhanger waardoor je meteen verder wilt lezen in boek drie! Schrijf maar gauw door Michael!

Een heerlijk verhaal verdeelt over 42 korte hoofdstukken met een paar prachtige illustraties.

Met vuurvliegjes, feeën en magiërs is dit tweede deel in de serie een soort Indiana Jones met magie!

Genieten voor jong en oud ♥

[bol_product_links block_id=”bol_5b76c6dfe6bff_selected-products” products=”9200000091316485″ name=”bram en de orde van avalon” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment