Recensie | Bram en het Zoldermysterie, Michael Reefs

De tienjarige Bram heeft het moeilijk: het huis waarin hij opgroeide is gesloopt, hij moet zijn vrienden achterlaten en tot overmaat van ramp moet hij ook nog eens verhuizen naar het grote landhuis van zijn opa en oma. Daar is het stil... en eng. Bram hoort vreemde geluiden op zolder. Hij hoort iemand lopen. Als hij gaat kijken, wordt zijn zusje meegenomen door de angstaanjagende Zolderschimmen. Hij ontdekt dat hij via dozen de hele wereld over kan reizen en belandt in een hels avontuur in een poging zijn zusje te redden. Lukt het hem om de enge zoldermannen te verslaan?

five-stars
Bram en het Zoldermysterie geschreven door: Michael Reefs
Bladzijden: 272
Serie: De avonturen van Bram #1
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox , Het grote Bieb-bende doeboek!
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | 2 oktober 2017
Genre: Jeugd
Uitgave: Paperback
Illustraties: LukeSure
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit e-boek ontvangen als recensie exemplaar van de auteur in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Bram en het Zoldermysterie | De coverbram en het zoldermysterie

Een andere vormgever dan bij de Biebbende reeks maar zeker weer een geweldige cover! De uitdrukking op Brams gezicht met de enge schaduw van een Zolderschim geeft precies genoeg griezeligheid om er vol enthousiasme aan te beginnen!

Het speelse lettertype, dat ook door het boek heen gebruikt word, maakt het plaatje voor mij compleet en perfect!

Bram en het Zoldermysterie | De Binnenkant

Bram is een jongetje met een heerlijke fantasie! Maar wat als de werkelijkheid opeens stukken enger word dan de dingen die hij fantaseert?

De verhuizing vind Bram alles behalve leuk tot hij een geheime kamer in zijn oma’s huis ontdekt en daar van alles leest en vind over de Zolderschimmen! Zijn nieuwsgierigheid wint en wanneer hij geluiden hoort op zolder gaat het mis!

De Zolderschimmen eisen dat Bram dingen voor hun doet en ontvoeren zijn zusje als dwangmiddel!

Tijdens het reizen via de dozen komt hij Mei-Lin tegen en een vrouw genaamd Lauriël. Mei-Lin is een stoere meid die alles lijkt te durven, Lauriël is een gemene vrouw met twee handlangers. Beide willen hetzelfde als Bram maar wie kan hij vertrouwen in zijn gevaarlijke avonturen en zal het hem lukken om zijn zusje te redden?

Michael Reefs schreef wederom een geweldig jeugdboek! Het houdt precies de juiste verhouding tussen werkelijkheid en fantasie met toevoeging van leuke, interesante weetjes! Zo is het een boek vol vermaak maar ook leerzaam wanneer kinderen meer willen weten over de plaatsen en onderwerpen in dit boek hoeven zij enkel de QR-code te scannen om zo nog meer te weten te komen! Ook lezen kinderen over de hoofdpersoon die zijn eigen angsten overwint, altijd een pluspunt!

Het boek, Bram en het Zoldermysterie, is geweldig voor ook zeker de wat jongere kinderen die van spannende boekjes houden! Het leest eenvoudiger weg dan de Biebbende reeks van Michael maar heeft dezelfde verslavende factoren!

Ik ben benieuwd naar de rest van de avonturen die Bram gaat beleven!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.