Recensie | Bullet journaling: zo doe je dat! – Lona Aalders

Creëer jouw eigen perfecte bullet journal!

Bullet journaling is dé creatieve en overzichtelijke manier om je leven te organiseren. Maar hoe begin je? Wat kun je allemaal bijhouden in je bullet journal? En bovenal: hoe zorg je ervoor dat jouw bullet journal er prachtig uit gaat zien?

Het inspirerende en praktische Bullet journaling: zo doe je dat! is zowel voor beginners als voor gevorderden. Aan de hand van duidelijke aanwijzingen en illustraties laat Lona Aalders zien op welke verschillende manieren je een bullet journal kunt gebruiken. Ze legt uit hoe je je journal in kunt delen en bij kunt houden. Daarnaast geeft ze heel veel inspirerende tips: welke doelen wil je jezelf nog stellen en wat voor lijsten en trackers zou je willen maken? Maar Lona laat je vooral zien hoe je met onder andere handlettering jouw journal helemaal naar je eigen smaak kunt costumizen.

Lona Aalders is fotografe, illustratrice en fervent paper lover. Ze woont in een piepklein huisje in Baambrugge, middenin de natuur, eet het liefst taart als ontbijt, droomt van een otter als huisdier en ziet slow living als haar persoonlijke religie. Bullet journaling helpt haar om orde te scheppen en te focussen op de belangrijke dingen des levens.

five-stars
Bullet journaling: zo doe je dat! geschreven door: Lona Aalders
Bladzijden: 158
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum | August 4th 2017
Genre: Techniques, Calligraphy, Design
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik mocht dit boek ontvangen als recensie exemplaar van de uitgever in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Bullet journaling: zo doe je dat! | De coverBullet journaling: zo doe je dat!

Wat moet je zeggen van deze cover? Ik wist meteen bij het zien dat ik hem nodig had!

Bullet journaling: zo doe je dat! | De binnenkant

#BuJo en #bulletjournaling zal iets zijn wat jij net als ik tegenwoordig heel veel ziet op Instagram.

Ik had in het begin echt geen idee waarom mensen allemaal zo in to het bujo-en waren! Het leek me nogal nutteloos en een stomme hype. (oepsiepoepsie)

Toch begon ik zelf steeds meer op Pinterest te kijken en zag ik steeds meer leuke ideetjes! Stiekem werd ik verliefd op alle bujo doodles die ik zag en alle spreads…. Ook mijn Whatsapp groepen begonnen te overstromen met bujo foto’s… Maar hoe te beginnen? Hoe werkt een Bullet Journal?

En toen kreeg ik een mailtje van Jessie met een persbericht over dit leuke boekje! Het was dus het antwoord op mijn gebeden! Bullet Journaling, zo doe je dat!

Vrijwel meteen lees ik op bladzijde 7 de meest herkenbare woorden die me meteen een beetje op mijn gemak stellen:

En ik beken meteen: in eerste instantie had ik er niet veel mee op, met dat bullet journaling. Het leek me, zoals de meeste hypes, een Hoop Gedoe om Niks. Een agenda met plaatjes. Big whoop, waarom zou een agenda (met puntjespapier en) plaatjes ineens een bullet journal moeten heten?

Dan begint het gedeelte dat je uitlegt hoe een bujo werkt, en ook handig ik kom er achter welk type bujo mens ik ben 😉Bullet journaling: zo doe je dat!

Ik ben dus Type 2: praktisch mèt tekenpen!

Als je wilt weten wat voor type dat is zul je het boekje moeten lezen 🙂

Vanaf deze bladzijde heb ik mezelf onder gedompeld in de bujo wereld, allemaal leuke tips en trucs maar ook een heerlijk blooper gedeelte waardoor je jezelf niet een complete kluns voelt als het even misgaat in je bujo!

Maar ook ideeën voor in je bujo zoals kilometer registratie wat erg handig is met een bedrijfsauto!

Of top onderwerpen voor mij:

  • Boeken die ik wil lezen/gelezen heb
  • Films die ik wil zien/gezien heb
  • Verjaardagen (zie foto’s voor mijn probeersel)
  • Spaardoelen (zie foto’s voor mijn probeersel)

Wat fijn is dat er herhaald blijft worden dat je niet kunt falen met een bujo!

Vergeet vooral niet: het is en blijft een work in progress, je Bullet Journal. De eerste correctiestreep door een woord kan aanvoelen als de grootste fail ever, maar het is jouw journal, je hoeft er niet mee naar een Bullet journaling: zo doe je dat!beautycontest.

Soms moet je ook gewoon accepteren dat de pagina niet perfect is. Dat je handschrift vandaag misschien ietsje minder fraai lukt dan op andere dagen. Camoufleren is een optie, accepteren dat dit zo is ook. Accepteer en laat die controle los!

En dat is voor een controlfreak als mij best fijn om te lezen wanneer ik weer bladzijden uit mijn bujo scheur facepalm

Mijn eerste bujo zal dus inderdaad de “Let it Go” versie zijn en van daar uit kan het alleen maar beter worden!

Ben jij net als mij nog aan het twijfelen? Koop dan vooral dit boekje! Het zal je overhalen en ik kan je stiekem zeggen dat het op het (zo nu en dan) falen na wel heerlijk ontspannend werkt!

Ik Bujo, Bujo jij ook?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

6 comments

  1. Sinds januari heb ik een bullet journal. Alleen is dit geen officiële bujo maar gewoon een prachtig (vind ik zelf toch alleszins) notitieboekje met lijstjes waar ik allerlei lijstjes noteer om zo de herinneringen te kunnen koesteren die ik anders zou vergeten. Het gaat me dus niet om het plannen en tijd besparen maar puur om het bewaren van zaken die ik niet wil vergeten. Dingen die ik deed, las, kocht, klaarmaakte, knutselde, … Misschien pak ik het ooit anders aan wanneer ik een echte bujo aanschaf maar voor nu ben ik heel gelukkig met deze tussenoplossing.

    1. Bij mij gaat het stiekem ook zeker niet om plannen en tijd besparen 🙂 Mijn (wel officiele) bujo is dan ook meer voor het bijhouden van gekeken series en films, verjaardagen, gelezen en te lezen boeken etc! Het leven loopt eenmaal niet via een strakke lijn dus waarom zou mijn bujo dat wel zijn 😉