Recensie | Cel 7, Kerry Drewery

Recensie | Cel 7, Kerry Drewery

Cel 7 van Kerry Drewery is een eigentijdse thriller over de macht van de (social) media, fake nieuws en het recht in eigen hand nemen.

Multimiljonair en beroemdheid Jackson Paige is vermoord. De 16-jarige Martha wordt bij het lijk gevonden, met een geweer in haar hand. Het lijkt dus een uitgemaakte zaak, vooral in een maatschappij waarin geen rechters meer aan te pas komen maar het publiek via de populaire realityshow Dood is gerechtigheid beslist of iemand schuldig is of niet. Bovendien heeft Martha zelf schuld bekend. Maar is ze wel schuldig? Of is de realiteit veel complexer dan de media het publiek wil doen geloven? De countdown begint. Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist!

four-half-stars
Cel 7 geschreven door: Kerry Drewery
Bladzijden: 384
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | October 10th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Cel 7 | De covercel 7

Iedereen die vaker mijn recensies leest weet inmiddels wel waar mijn voorkeur bij covers naar toe gaat. Het liefst geen echte personen en ik ben weg van zwarte covers met een opvallende eye-catcher die er uit springt.

De Nederlandse cover van Cel 7 sprak me meteen aan in de najaarsaanbieding door de tralies en de tekst “Blijft ze leven of gaat ze dood? Jij beslist!”

Toch had van mij, na het lezen van het boek, de originele cover mogen blijven! Vooral als je de boeken op een rijtje zet met de originele covers! Ze hebben dan dezelfde kenmerken als in de tv-show.

Cel 7 | De binnenkant

Wanneer ik de flaptekst lees denk ik aan een toekomstige wereld, dit is het echter niet! Het is gewoon een alternatief nu, een dystopie voor de ene (arme) helft en een utopie voor de andere (rijke) helft!

De wereldopbouw in dit boek bestaat uit opgesplitste delen. De rijkere mensen wonen in de City of in de Avenues en de arme mensen leven in de High Rises. Een heden waarin rechtbanken en justitie ouderwets zijn, de doodstraf weer van pas is en het recht zal zegevieren middels een tv show genaamd Dood door Gerechtigdheid.

Culpae poenae par esto

Dat is de wet die wordt gevolgd, de straf moet in overeenstemming zijn met het misdrijf. Een leven voor een leven.

In Dood door Gerechtigheid word er 7 dagen lang over jouw zaak gesproken en gestemd op jouw lot! Op de zevende dag heeft het publiek bepaald of jij de doodstraf krijgt of onschuldig wordt bevonden. Ook jouw executie zal te volgen zijn! Stemmen gaat door middel van sms’jes, telefoontjes of online en kost geld! Is hierdoor het stemmen wel rechtvaardig?

Het boek begint met een spannende proloog! Daar leren we de 16 jarige Martha uit de High Rises kennen die zegt zojuist de rijke, beroemde Jackson Paige te hebben neergeschoten! Maar is dat wel zo? Zal Martha eerlijk berecht worden?cel 7

In dit spannende boek volg je Martha door haar 7 dagen in de 7 verschillende cellen. Je blikt terug naar heden en verleden door middel van verschillende point of views.

Iets waar ik echt van hou in boeken is de toevoeging van extraatjes! Bijvoorbeeld sms’jes, e-mails, dagboekstukjes of brieven.

In Cel 7 lees je op sommige stukken vanuit het tv-programma, dus als het ware voelt het als een soort script! Dit is toch iets waardoor ik me nog meer kan inleven in een boek, dit maakt het nog een stuk ‘echter’!

En jongens wat sleurt het ook mee aan je emoties! Ik heb zo meegeleefd met Martha, de lieve mevrouw B. en Eva maar me ook zo stuk geërgerd aan de manipulatieve mensen achter en bij de tv-shows! Je kunt deze show vergelijken met een Jerry Springer show! Mensen worden flink opgehitst en de massa gaat daar in mee.

Cell 7 is echt een aanrader! Niet alle dagen zaten vol spanning maar dat maakte de andere cel dagen meer dan goed! Ik las het binnen no-time uit omdat je gewoon moet weten wat er met Martha gaat gebeuren! En dan een mega cliffhanger!

Cel 7 | Meer achter het verhaal

Dit boek start met een quote van Gandhi:

Er is een groter gerechtshof dan alle bestaande rechtbanken en dat is het gerechtshof van het geweten.

Deze quote past echt perfect bij dit boek en juist door ons geweten lijkt dit boek niet ver van de waarheid te zitten. Immers denken sommige rijke mensen in onze wereld ook dat ze wereld kunnen gebruiken als hun speeltuin!

Kerry Drewery probeert met haar boeken mensen buiten hun bubbel te laten denken, om je eigen mening te laten blijken en niet als een schaap de rest te volgen. Ik kan dit alleen maar toejuichen!

Deze manipulatieve pageturner is het eerste boek uit een trilogie, het tweede deel is pas sinds juni 2017 uit en het derde deel verschijnt pas januari 2018.  Uit betrouwbare bronnen heb ik begrepen dat ze al bezig zijn met het tweede deel en zelfs misschien al plannen hebben voor het derde!

Als jij van boeken als Duizend hoog en Fixer hebt genoten is dit boek ook zeker wat voor jou!

[bol_product_links block_id=”bol_59df6bd54fef3_selected-products” products=”9200000079578801″ name=”cel 7″ sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Cel 7 | Benieuwd naar de mening van andere bloggers?

Ik had de eer om deze blogtour te openen! Morgen kun je de recensie van Coffee & Cookie hier lezen!

Cel 7 | Boektrailer

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments