Recensie | Christopher Plum en het Zwaard der Wanhoop (Christopher Plum, #1), Tamara Geraeds

Recensie | Christopher Plum en het Zwaard der Wanhoop (Christopher Plum, #1), Tamara Geraeds

Ga mee op een magisch avontuur, waar legendes werkelijkheid worden en gevaarlijke schurken op de loer liggen...

Christopher Plum is geen held. Hij is niet moedig en sterk en kan eigenlijk niets bijzonders.Maar daar zal snel verandering in komen...

Christophers leven staat op zijn kop als hij een magisch zwaard vindt in een geheime tunnel onder zijn huis. Een vreemde stem draagt hem op het zwaard in veiligheid te brengen. Maar dat is niet gemakkelijk, als blijkt dat er twee schurken achteraan zitten die de macht over de wereld willen. Christopher krijgt magische hulp van bijzondere vrienden. Maar komt die hulp op tijd?

Een spannend avontuur, volgepakt met magie en legendes én.... twee hilarische schurken!

four-stars
Christopher Plum en het Zwaard der Wanhoop (Christopher Plum, #1) geschreven door: Tamara Geraeds
Bladzijden: 245
Serie: Christopher Plum #1
Uitgeverij: Kramat | oktober 2015
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Stieven Van der Poorten
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik ontving een berichtje van de auteur van dit boek met de vraag of ik haar boek wou recenseren. Omdat ik ook meer jeugdboeken wil recenseren nam ik dat aanbod maar al te graag aan.

De illustraties op de cover geven je al een heel goed gevoel. De griezelige boom met klauwen laat zien dat dit een spannend boek gaat zijn. Wat ik voor het lezen niet besefte is dat de cirkel waar de titel in vermeld staat een zegel is van de ridders van de ronde tafel en hun twaalf zwaarden.

Ook weet je voor het lezen nog niet dat de vleermuis die je ziet op de cover zich diep in je hart zal nestelen!

Het verhaal begint met de twaalf jarige Christopher. Hij woont samen met zijn vader, moeder en zusje Daphne in een plaatsje genaamd Schemerpoort. In dit stadje kun je in het donker niet over straat omdat je dan de Nachtschimmen tegen het lijf kunt lopen die op jacht zijn naar mensen zielen.

Dat klinkt al heel spannend hé!

Vanaf de eerste dag op de middelbare school word hij gepest en gepijnigd door drie meiden van school. Thuis heeft hij het op het moment al niet veel beter. Zijn moeder is weer gaan werken en door alle druk raakt ze nogal gauw uit haar doen. Wanneer Daphne hem weer eens ergert krijgt hij als oudste toch altijd de schuld.

Naast zijn huiswerk is Christopher gek op superhelden! Hij zou het liefst ook een superheld zijn en wanneer hij aan het dagdromen is over wat voor soort held hij zou zijn valt hij in slaap en ontwaakt in een heel vreemd avontuur. Hij is als een soort geest uit zijn lichaam getreden!

Dit is bladzijde veertien in het boek en vanaf dat moment las ik het boek in één ruk uit!

Wat volgt is namelijk een ontzettend spannend avontuur waarbij Christopher bepaalde voorwerpen veilig moet opbergen zodat het uit de handen blijft van twee schurken genaamd Stoppelbaard en Blubberbuik. Zij willen deze voorwerpen gebruiken om de wereld over te nemen.

Hij word begeleid door Viviane, Vrouwe van het Meer en beschermer van het Zwaard der Wanhoop. In het kat en muis spel dat volgt komt Christopher er achter dat hij dapperder is dan gedacht, dat sommige mensen tweede kansen verdienen en de wereld een hele magische plaats is waarin hij een rol speelt die hij nooit had verwacht!

Met nieuwe vrienden uit onverwachte hoeken reist hij af naar Rome en Dublin om te proberen de schurken voor te zijn en de wereld te redden. Christopher Plum to the rescue!

Ik heb ontzettend genoten van dit boek en was ook blij om te horen dat er nog meer delen zijn! De volgende twee delen staan hoog op mijn verlanglijstje!

Als jij houdt van de legende van Koning Arthur mag je deze niet missen!

Christopher Plum is een aanrader voor iedereen die graag spannende boeken leest met humor, vriendschap en een tikkeltje magie!

[bol_product_links block_id=”bol_5b4f5408f3ee4_selected-products” products=”9200000049663687,9200000065397866,9200000080943529″ name=”christopher plum” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.