| Recensie | Clean, Juno Dawson

Als socialite Lexi Volkov bijna bezwijkt aan een overdosis, denkt ze haar absolute dieptepunt bereikt te hebben. Maar dat ziet ze verkeerd. Dat dieptepunt komt pas bij de gedwongen opname in een exclusieve afkickkliniek. Hier leert Lexi weer uit het diepe dal omhoog te klimmen, samen met haar medepatiënten, waaronder de geheimzinnige Brady. Terwijl ze haar demonen onder ogen ziet, komt Lexi tot het besef dat liefde misschien wel de krachtigste drug is van allemaal…

four-half-stars
| Recensie | Clean, Juno DawsonClean geschreven door: Juno Dawson
Bladzijden: 320
Uitgeverij: Karakter Uitgevers B.V. | 5 December 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik vind de cover echt geweldig! Hij trekt meteen de aandacht en is lekker simplistisch. doet precies wat hij doen moet, jou nieuwsgierig maken naar het verhaal!

Het boek begint met een bericht van de auteur waarin deze vermeld dat Clean wel puur fictie is maar heftige onderwerpen aansnijdt als geestelijke gezondheid, eetstoornissen, zelfbeschadiging en verslaving.

Mocht je daar dus gevoelig voor zijn is dit misschien niet iets voor jou!

Clean trok met zijn cover meteen mijn aandacht, ik was dan ook erg blij dat ik een recensie exemplaar mocht ontvangen!

Het is een contemporary YA over de rijke hotelketen erfgename Lexi. Zij word na een overdosis heroine gevonden door haar bezorgde broer die haar meeneemt naar een afkickkliniek. En niet zomaar een afkickkliniek!

Lexi ontwaakt op de achterbank van een auto onderweg naar eerdergenoemde kliniek. Hier zal ze samen met andere mensen met verslavingen en/of psychische problemen moeten werken aan een herstelproces met tien stappen.

Qua verhaallijn en tempo is Clean echt fantastisch. Elk hoofdstuk is één van de tien stappen die ze moet doorlopen. En hoewel ik in het begin een beetje bang was dat het een verheerlijking van drugs was sloeg dat al gauw om toen Lexi daadwerkelijk afkickverschijnselen kreeg.

Sommige personages zijn in het begin wat moeilijk te doorgronden en zo ook onze hoofdpersoon. In het begin vond ik haar maar een irritant, verwend nestje. Maar zodra je doorleest ga je echt meeleven met ze en begrijp je meer over waarom ze met de problemen kampen die ze hebben.

Van tijd tot tijd is dit wel een heel heftig verhaal waarbij ik soms met een traan en een brok in mijn keel zat te lezen. Desondanks las ik het toch in een mum van tijd uit!

Het verliest slechts een halve ster doordat er wel heel erg ingepeperd word hoe rijk Lexi wel niet is door steeds maar weer te vermelden welke dure merken ze draagt. Dit voegt voor mij niks toe aan het verhaal maar irriteert me soms een beetje. Als ik naar iemand een berichtje stuur met de tekst dat ik mijn jas ga aantrekken zeg ik ook niet: “Ik kom er aan hoor ik trek even mijn jas van [insert merk] aan en dan vertrek ik!”

[bol_product_links block_id=”bol_5c2e0d681c67c_selected-products” products=”9200000095657332″ name=”clean juno dawson” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment