Recensie | Clownsnacht, Daniëlle Bakhuis

Recensie | Clownsnacht, Daniëlle Bakhuis

Dit horrorverhaal kan je je nachtrust kosten...

'Hé, Suzie. Had je naar gedroomd?'
'M-mama! Waar i-his mama?' Dikke tranen maken geultjes in de gele schmink op haar wangen.
'Mama en papa zijn naar een feestje vanavond, maar ik pas op. Ik heet Fara, weet je nog?'
Tussen haar tranen door begint Suzie te knikken. Ze klemt haar beide armen om mijn hals en haar mond is opeens heel dicht bij mijn oor. 'Ik wil niet dat de clown naar me kijkt.' Ze zegt het zo zachtjes dat ik haar bijna niet versta.
Mijn buik trekt zich samen. 'Wat?'
'De clown,' fluistert Suzie. 'Hij stond naast mijn bed.'

Fara past een avondje op de kinderen van de familie Zuiderduin. Ze wonen in een groot, bijna kasteelachtig huis in de luxe villawijk van het dorp. Marnix en Suzie zijn lieve kinderen, ze luisteren goed en gaan braaf naar bed. Maar wanneer de stroom uitvalt, Suzie telkens huilend wakker wordt en Fara dingen ziet en hoort die haar een slecht voorgevoel geven, begint ze zich af te vragen of ze deze oppasklus ooit had moeten aannemen…

five-stars
Clownsnacht geschreven door: Daniëlle Bakhuis
Bladzijden: 136
Meer van deze auteur: Zes Seconden, De Eliminatie, De executie, Het huis zonder einde
Uitgeverij: Best of Ya | 14 October 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Clownsnacht is een boek waar ik al naar uitkeek in juni! Toen met een andere cover en wat ben ik blij met deze cover! Hij geeft namelijk veel meer de uitstraling van hoe eng het boek is! Bij de vorige cover leek het echt een jeugd horror en daardoor zouden denk ik veel ya lezers dit boek hebben laten liggen!

Alleen de cover was voor mij al een reden om hyper enthousiast te raken! Ik haat clowns! Ik ben zo bang sinds ik als 13 jarig meisje IT zag! En zoom vooral even in op de ballon!!!! Heerlijk toch? Even lekker jezelf bang maken!

Ik hou van films en boeken over Urban Legends en ergens ben je dan bang dat een verhaal als deze wellicht een dertien in een dozijn gevoel gaat hebben. Helemaal als je er al zo lang naar uitkijkt als dat ik deed.

En dan heeft het ook nog eens niet al te veel bladzijden? Zal Danielle er in slagen om er een compleet, verrassend verhaal van te maken? Speciaal voor dit boek ging ik naar Yalfu want ik wou het natuurlijk meteen hebben en gesigneerd krijgen ♥ hoge verwachtingen dus en zowel ik als Daniëlle hopen dat dit boek het waard gaat maken!

En dan kan ik je met heel veel enthousiasme vertellen: ik vond dit verhaal in één woord echt geniaal!

Al op de eerste bladzijden zat ik te griezelen en te gruwelen!

Ik ken vele Urban Legends maar deze is toch wel echt extra creepy doordat er dingen plaatsvinden in het boek die de laatste tijd ook vaak in de media zijn!

Ik wil je niet spoilen want je moet deze creepy tocht zelf maken maar ik weet wel dat ik dit las met een brok van angst in mijn keel!

Ik was semi alleen thuis, kind op bed! Lekker lezen bij kaarslicht…

Het is immers maar een jeugd horror, griezel dingen doe je in het donker en laten we even wel wezen: ik ben toch niet bang?!?!?

En wat vervloekte ik mezelf daarom! Herkenbare dingen in de nok van mijn zolder, reflecties in mijn ramen en een meesterlijk goed eng verhaal zorgden ervoor dat ik stiekem de bladzijden helemaal niet meer wou omslaan!

Dit verhaal heeft echt alle horror ingrediënten in zich en ik hoop dat Daniëlle er nog wel meer gaat schrijven want hoewel ik echt haat hoe bang ik word geeft ze je ook een enorme rush! Deze dame kent haar Urban Legends!

Als je als volwassen mens toch even alle kamers gaat checken en huiverig achter de deuren kijkt weet je dat het boek goed geschreven is!

Vergeet dat stukje tekst op de cover waar staat jeugd horror!

Niks niet waar! Ook volwassen mensen worden echte schijtbakken na het lezen van dit boek! En misschien nog wel meer door die ‘leuke‘ toevoeging van Daniëlle aan het einde!

Clownsnacht laat je voelen dat je leeft! Wat een adrenaline rush! Met het dichtslaan van dit boek weet je zeker dat je rikketik nog functioneert!

Ik een exemplaar mag verloten onder mijn volgers ♥ daar komt aanstaande zaterdag een post over online!

[bol_product_links block_id=”bol_5da5b889b7899_selected-products” products=”9200000114634152″ name=”clownsnacht” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”790″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

7 comments

  1. Oehh, ik ben dol op dit soort boeken Deze gaat dan ook meteen op mijn TBR door jouw enthousiaste recensie!
    Ik vond De Eliminatie van Danielle Bakhuis ook wel een “lekker-weglees-boek”, dus ik ben zeer benieuwd naar deze!!