Recensie | Dag en nacht, Romy Hausmann

Recensie | Dag en nacht, Romy Hausmann

Hij wil controle. Hij neemt controle. Hij houdt controle.Lena is al veertien jaar spoorloos verdwenen. Tot haar ouders plots het verlossende bericht krijgen dat ze gevonden zou zijn. Maar dan volgt een nieuwe klap: de vrouw die bewusteloos in het ziekenhuis ligt is niet Lena, ze lijkt alleen sprekend op haar…Al snel blijkt dat de vrouw ontsnapt is aan een pure nachtmerrie: een man die ze had leren kennen in de kroeg, sloot haar op in een afgelegen hut in een bos. Ze moest doen alsof ze een zekere Lena was en op twee kinderen passen die niet de hare waren. De man legde hun strikte regels op die ze nauwgezet moesten volgen. Dag en nacht. Wie is die man en waarom is hij nog niet opgepakt? En wat is er met Lena gebeurd?Dag en nacht is een bloedstollende, tragische en bij vlagen ontroerende thriller die onder je huid kruipt en je niet meer loslaat.

five-stars
Dag en nacht geschreven door: Romy Hausmann
Bladzijden: 414
Uitgeverij: Harper Collins | augustus 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Heel apart! Qua kleur gebruik en het raster met verschillende afbeeldingen ben ik niet zeker wat ik  van Dag en Nacht kan verwachten. Maar door de tekst ‘Als je ergste nachtmerrie realiteit wordt…’ ben ik wel snel om in combinatie met dat hutje in het bos!

Toen ik werd gevraagd voor de Instagram tour wist ik nog niet echt wat voor boek dit was. Na de synopsis was ik wel geïntrigeerd en vond ik het leuk om mee te doen aan het promoten van dit boek!

Dag en Nacht is het thrillerdebuut van Romy Hausmann. En deze thriller heeft me meer dan verrast.

Het verhaal begint met een stukje uit de kranten over de vermiste 23-jarige Lena. En dan lees je één pagina vanuit Lena, die plotseling wakker wordt in een afgesloten hut. Met twee kinderen en hun vader. Een vader die zij wilt vermoorden.

Zo begint de proloog van het boek en alleen die eerste pagina is genoeg om meteen geboeid te raken! De omgeving waarin Lena, Hannah en Jonathan en de man verblijven laat niks aan de verbeelding over. Je krijgt een duidelijk beeld geschetst van de zware leefomstandigheden van Lena en de kinderen. Haar ‘man’ regeert met ijzeren vuist en zelfs plassen gebeurt op vier vaste tijdstippen per dag.

Dit heeft een grote impact op het doen en laten van de kinderen wat van tijd tot tijd best hartverscheurend is!

14 jaar lang zitten ze in een hut in het bos en dan ontsnappen Lena en Hannah!

Maar waar je dan denkt dat alles over is en helder zal worden veranderd het verhaal in een duisterder en beklemmender setting dan verwacht.

Wat volgt is zo ontzettend sterk in elkaar gezet en daardoor kan ik deze thriller niet anders dan de volle waardering geven.

Dag en Nacht klauwt zich direct in je vast waardoor ook jij niet meer kunt ontsnappen aan dit duistere en beklemmende verhaal.

Vanuit meerdere perspectieven switchen we tussen de verhalen van Lena, Hannah en Matthias (Lena’s vader).

Vanuit het verleden waar Lena verdween tot het heden proberen de ouders van Lena er achter te komen wat er precies gebeurd is 14 jaar terug en wie hiervoor verantwoordelijk is.

Onduidelijk is wie de ontvoerder is en wat zijn motieven waren. Met een ijzersterk plot weet Romy je vast te houden tot het einde waarbij al je conclusies verkeerd bleken te zijn.

[bol_product_links block_id=”bol_5d65076da1e95_selected-products” products=”9200000108295260,9200000107730754″ name=”dag en nacht” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”796″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.