Recensie | Dansen in diep water, Laure Van den Broeck

Recensie | Dansen in diep water, Laure Van den Broeck

Bess strandt na een vliegtuigcrash op een onbewoond eiland, samen met tien andere meisjes. De koele, intelligente Rafa neemt de leiding, terwijl de charismatische January voorstelt om lekker lui van het paradijs te genieten. Terwijl Bess intens verlangt naar haar knusse bed, een bord écht eten en de troost van haar laptop, wordt de groep verscheurd door een conflict. Als ze niet samenwerken, kunnen ze dan wel worden gered?

Het eiland brengt het beste en het slechtste in de meisjes naar boven, met vreselijke gevolgen. Eén ding is zeker: niemand is onschuldig.

Een ijzersterk portret van vriendschap, verraad en de steeds verschuivende machtsverhoudingen tussen tienermeisjes.

four-stars
Dansen in diep water geschreven door: Laure Van den Broeck
Bladzijden: 248
Uitgeverij: Lannoo | mei 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik hou echt niet van covers met een foto van een persoon! Dit boek zou ik door de cover laten liggen. Het geeft ook niet weer wat je in het boek kan verwachten en na het lezen heb ik nog steeds het gevoel dat deze cover met illustraties zoveel beter was geweest. Of een foto van een onbewoond strand…

Na het lezen van de synopsis was ik erg benieuwd!

Op de eerste bladzijden word uitgelegd dat dit boek een antwoord is op een oud verhaal genaamd Lord of the Flies. Ik heb geen flauw idee wat dat voor een boek is en dus ging ik gewoon met een frisse wind dit boek in!

In Dansen in diep water stort een vliegtuig neer op een onbewoond eiland. De overlevenden zijn een groep van 10 meisjes. Deze meisjes waren onderweg naar een uitwisselingsprogramma aan de andere kant van de wereld. Uit elke klas van de hogere jaren was er iemand geselecteerd en daarvan is Bess er een.

Vanuit Bess lezen we dit verhaal en dat begint na de crash! Bess word wakker in een boom vol klimplanten. Wanneer ze uit de boom komt vind ze al snel een ander meisje uit het vliegtuig genaamd Rafa. Ze volgt haar meteen omdat ze in haar een leider ziet en omdat ze volgens eigen zeggen een dikkerd met astma en een bril is komt het goed uit om bij Rafa te blijven!

Samen komen ze een groep andere meiden tegen. Deze meisjes kennen elkaar al van school omdat ze daar samen ballet dansen en deze groep heeft als leider January. Ze voelt als een onnadenkend, vervelend en verwend nest. Zij ziet het neerstorten als een groot avontuur. Ze doet net alsof ze gewoon een sabbatical op een bounty eiland hebben.

In haar troep, zoals zij het noemt, zitten Sally, Olga, Sue, Justine, Marlene, Kimmy en een tweeling Vera en Venetia.

Waar Sally wel meteen met goede ideeën komt omdat ze thuis een soort handboek heeft gelezen lijkt de rest van de groep meer als een mak schaap de bevelen van January op te willen volgen.

Rafa is het hier niet mee eens en pleit ervoor om toch echt te zorgen dat ze zichtbaar zijn met een groot vuur en beschutting hebben.

Mijn vader zou willen dat ik niet domweg op het strand bleef zitten wachten op hulp. Hij zou verwachten dat ik de juiste dingen deed om te overleven, voor het geval dat ze ons niet meteen vinden.

De meningen blijven van begin af aan verdeeld en dat leid al gauw tot een nare sfeer in de groep. De meiden proberen er het beste van te maken. Toch vormen er al gauw groepjes en dat is wanneer de ellende begint!

Wat volgt is een spannend verhaal dat je in één ruk doorleest. Niet alleen vanwege het venijn van sommige meiden maar ook de vraag: Worden ze gered?

Realistisch en pijnlijk van tijd tot tijd, wat kunnen meisjes gemeen zijn!

Spoiler alert!

Na het lezen blijf ik me wel afvragen waar de rest van het vliegtuig was en hoeveel mensen er in zaten? En waarom ze niet naar het vliegtuig zijn gaan zoeken voor een radio of voedsel?

[bol_product_links block_id=”bol_5b35e74ad4e1a_selected-products” products=”9200000091371509″ name=”Dansen in diep water” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.