Recensie | De Eliminatie, Danielle Bakhuis

Recensie | De Eliminatie, Danielle Bakhuis

Over de hele breedte van de muur zijn gifgroene letters opgelicht. Met elke tel zwelt het groen feller aan totdat het een zachte gloed de ruimte in werpt en nalaat op op onze gezichten. Ik lees de woorden op de muur één, tien, honderd keer, maar ze krijgen geen betekenis in mijn hoofd.

ELIMINEER DE HELFT OM DE ANDEREN TE LATEN LEVEN.

Ik kijk naar de andere personen en voel mijn huid in een harnas veranderen. Ik kan niet dood. Ik mag niet dood. Ik heb nauwelijks geleefd. Wanneer de zestienjarige Chleo van Doren wakker wordt in een vochtige garage weet ze meteen dat het mis is. Ze is opgesloten met negen anderen, waaronder een junk, een oude man in een rolstoel en een baby. Elimineer de helft om de anderen te laten leven, luidt de boodschap. Maar hoe overtuig je anderen ervan dat je de moeite waard bent, als je dat zelf eigenlijk niet vindt?

four-half-stars
De Eliminatie geschreven door: Daniëlle Bakhuis
Bladzijden: 272
Meer van deze auteur: Zes Seconden, De executie, Clownsnacht, Het huis zonder einde
Uitgeverij: Best of Ya | November 15th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

Betonnen muren, TL verlichtingsbakken en die gifgroene titel met de tekst “Wie is het waard om te blijven leven?” maken dat ik meteen aan de film Saw moet denken! Voor mij dus een definitieve coverbuy!

Ik heb van Danielle Bakhuis eerder al 6 seconden gelezen en heb sinds die tijd vol smacht zitten wachten op het vervolg! Meer daar over lees je in mijn interview met haar!

In plaats van het vervolg verscheen er dus opeens een nieuwe titel in de najaarsaanbieding van Best of Ya! Ik hou persoonlijk echt van (jeugd) thrillers en was dus meteen nieuwsgierig! Toen ik een persbericht van dit boek kreeg zei ik dus gelijk ja en mocht ik haar ook nog eens interviewen!

Terug naar het boek!

De 16 jarige hoofdpersoon Chleo heeft geen leuk leven! Ze is niet populair op school, word daar zelfs ernstig gepest, heeft een groot minderwaardighidscomplex en thuis is het ook geen pretje meer sinds haar ouders zijn gescheiden.

Wanneer ze op een dag de grootste ruzie met haar moeder heeft vertrekt ze van huis en stapt in een bus naar niemandsland, ze is van plan om weg te lopen maar krijgt daar spijt van. Wanneer ze besluit de bus naar huis te nemen stapt ze in een touringcar met wel heel aparte passagiers.

Chloe besluit zich er niet te veel van aan te trekken en dommelt per ongeluk in slaap, als ze bijkomt zit ze echter opgesloten met de 9 andere vreemde passagiers en staat haar leven op het spel!

Om te blijven leven moeten 5 van de 10 aanwezige sterven! Dit houd dus in dat er of 5 mensen zich moeten opofferen of dat ze elkaar zullen moeten vermoorden! En de klok tikt, ze hebben slechts 50 uur om 5 mensen te elimineren!

Waar ze eerst denken dat het misschien een prank is gaan daarna al wat mensen met hun vingers wijzen, ze denken te weten door wie van de aanwezige ze hierin vast zitten!

Een paar van de aanwezige zijn namelijk bekende of rijke mensen. Maar ook een baby en een vluchtelingkind, zwakke zieke mensen en zelfs een verslaafde zijn aanwezig!

Wanneer ze door de vondst van een rugzak weten dat het menens is begint het nare gedeelte! Vanaf dat moment gaan in mijn hoofd ook de ratels draaien, wie zou ik elimineren?

Chloe leert al gauw dat ze hier niet het stille muurbloempje kan zijn en moet er voor zorgen dat de andere niet besluiten haar te elimineren.

[bol_product_links block_id=”bol_5a16b26785f56_selected-products” products=”9200000079006563″ name=”eliminatie” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Wie overleeft het, wie heeft hun opgesloten? En waarom? De Eliminatie is een afvalrace naar de klok met een knaller plottwist die je niet wilt missen!

Een heel klein minpuntje, dit is ietwat een spoiler dus daarom in blur!

In het verhaal ziet de één er opeens dun en ingevallen uit en de baby krijgt een doorschijnende huid waar zijn paarse adertjes door heen schijnen. Nu is het wel zo dat er (waar je tegen het eind achterkomt) met de tijd geknoeid is, echter zijn dit denk ik geen hele dagen geworden (zo leest het in elk geval niet). Een dun en ingevallen gezicht en een doorschijnende huid krijg je niet zo snel als dat je in dit boek leest. Hier kreeg ik dus een beetje een ‘Yeah right’ gevoel van waardoor ik uit mijn concentratie raakte. Daarom in plaats van 5 nu 4,5 hoedjes! Nog een dikke 9 want ik las hem wel in één ruk uit!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments