Recensie | De erfenis van Darius (De Bieb-bende, #10) – Michael Reefs

Recensie | De erfenis van Darius (De Bieb-bende, #10) – Michael Reefs

De eindstrijd is begonnen
Midden in de nacht wordt Melanie badend in het zweet wakker. Een onheilspellend visioen staat op het punt uit te komen. De vondst van een verborgen kamer op zolder luidt het begin in van de zoektocht naar de Goddelijke Wapens. Hiermee zou de Bieb-bende de vrede in Zuidbaai voorgoed terug kunnen brengen. Maar de wapens zijn verborgen in de verste uithoeken van de aarde en gekoppeld aan Meesterproeven. Zonder de benodigde vaardigheden zullen de wapens voor altijd verloren gaan.
Een nieuwe belager maakt het de Bieb-bende haast onmogelijk hun doel te bereiken. Deze geduchte tegenstander eist datgene op wat hem lang geleden door de goden beloofd is: de schat van de heuvel. Slaagt de Bieb-bende erin hem op tijd te stoppen?

four-half-stars
De erfenis van Darius (De Bieb-bende, #10) geschreven door: Michael Reefs
Bladzijden: 444
Serie: De Bieb-bende #10
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | 1 June 2021
Genre: Jeugd
Uitgave: Paperback
Illustraties: Robin Keijzer, Betty Reefs, LukeSure
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Zoals altijd is de cover van een deel van de Bieb Bende weer prachtig. De illustraties zijn kleurrijk en spreken elke keer weer tot de verbeelding.

Wat ik ook zo mooi vind is dat het steeds terugkomt in het boek, zo zul je deze mega grote jaguar ook gaan tegenkomen en zeg nou zelf alleen dat vooruitzicht is toch al heel spannend!

Voor het lezen

In het vorige deel konden we lezen dat het de Bieb Bende soms allemaal een beetje te veel werd, de avonturen worden steeds heftiger en gevaarlijker en de kinderen twijfelden of ze dit allemaal nog wel aankonden. Ik ben dus heel benieuwd hoe het ze zal vergaan in dit nieuwe deel wat ongetwijfeld weer veel van ze zal vragen.

Na het lezen

In elk deel van de Bieb Bende heb je tot nu toe gelezen over Hemelrijders die bevrijdt moesten worden en een gevecht tegen de Man met de Bijl waarbij in elk boek naast hem ook wel een andere partij was die het de kinderen moeilijk maakte.

Puzzels en raadsels die opgelost moeten worden en verborgen plekken die moesten worden gevonden.

Allemaal ontzettend spannend en van tijd tot tijd zenuwslopend of de Bieb Bende het wel gaat redden!

Maar dan komt dit 10e deel en dat zet de Bieb Bendes wereld helemaal op zijn kop!

Terwijl ze op jacht moeten naar de Goddelijke Wapens waarmee ze Zuidbaai kunnen redden krijgen ze niet alleen te maken met een nieuwe belager, ook oude bekenden maken het de kinderen erg moeilijk in dit boek.

Pen en Piro bieden dan wel hun hulp aan maar de Bieb bende, en vooral Melanie, weet niet of dit duo wel te vertrouwen is. Dankbaar voor de hulp die ze krijgen pakken ze deze aan maar de argwaan blijft.

De Wapens liggen verspreid over de wereld en omdat er maar weinig tijd is splitst de Bieb Bende zich op, terwijl de ene helft met Pen naar de woestijn in Noord Afrika vertrekt gaat de rest met Piro naar de tempels in Mexico. En terwijl de Bieb Bende op hun zoektocht over de hele wereld gaat voor de wapens neemt de nieuwe en wel heel krachtige belager Zuidbaai over.

De Umbra waren gevaarlijk, maar niets of niemand is zo gevaarlijk als Darius. Hij is sterk, onberekenbaar en vooral… onbetrouwbaar.

Hoewel veel volwassene de benen nemen besluiten Jasmijn en Bernard om ook een handje bij te dragen aan de avonturen. Maar is dat wel genoeg? En kan Jasmijn Bernard wel vertrouwen? Hij lijkt zoveel geheimen voor haar te bewaren.

Wanneer meerdere mensen achter de schat van de heuvel aanzitten krijgen zowel de kinderen als de bewoners van Zuidbaai het zwaarder dan ooit tevoren. Aan het eind van dit verhaal zul je denken dat er geen uitweg meer mogelijk is of toch wel?

Om dat te weten te komen zul je het zelf moeten lezen!

Conclusie

Tempels die de kinderen tot het uiterste testen, lastige puzzels, vloeken en de krachtigste tegenstander ooit maken dit een boek dat je niet wilt missen. Spannend vanaf het begin en met een einde waardoor je meteen door wenst te gaan in deel 11 Echo in de tijd, daar moeten we alleen nog even op wachten!

De erfenis van Darius ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.