Recensie | De executie, Danielle Bakhuis

Recensie | De executie, Danielle Bakhuis

Colette Zwart steekt haar rechterhand in de lucht en telt af. 'Kandidaders, in vijf…' Hoe kun je nou de doodstraf krijgen voor zoiets? Je gaat nog niet dood, Charlotte. Dit is krankzinnig. Het is allemaal show, niet echt. 'Vier.' Niet nu. Nog niet. 'Drie.' Je gaat niet dood. 'Twee.' Jegaatnietdoodjegaatnietdoodjegaatnietdood. 'Een.'

Het is 2048. Het Collectief is aan de macht. Om het land staat een Muur en de levens van alle inwoners zien er hetzelfde uit. Ze dragen dezelfde kleding, wonen in dezelfde huizen en eten iedere avond dezelfde maaltijd. Dat maakt iedereen gelijk, en het leven zorgeloos en voorspelbaar. Maar wie een misstap begaat, wordt keihard afgestraft. Sinds de doodstraf weer is ingevoerd, worden jongeren hangend in kooien boven een onpeilbare diepte terechtgesteld. Tijdens een spectaculaire show die live op televisie wordt uitgezonden, krijgen vijf tieners nog één kans om zichzelf te redden. Bij vier van hen zullen de bodems onder hun kooien worden weggeklapt. Het Collectief beslist wie er overblijft. Welkom bij De executie. Deze aflevering wil je niet missen!

five-stars
De executie geschreven door: Daniëlle Bakhuis
Bladzijden: 248
Meer van deze auteur: Zes Seconden, De Eliminatie, Clownsnacht, Het huis zonder einde
Uitgeverij: Best of Ya | 25 April 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De covers van Danielle haar boeken zijn altijd spot on! Ik raak er altijd door geïntrigeerd en er staat altijd wel iets op waardoor je het moet oppakken! Op deze is het naast de manier waarop De Executie in je oog springt ook de kooi die echt mijn aandacht trok!

Nadat ik hem zag in de catalogus wist ik dat ik hem moest lezen! Lucky me, op Yalfest kon ik hem al scoren en laten signeren door Danielle!

Als ik één ding kan zeggen dan is het wel dat dit boek je echt immens vastgrijpt!

Vanaf het openslaan van dit boek was ik hooked! De verhaallijn loopt zo ontzettend lekker en is zo spannend!

Real life television! Iets waar we allemaal wel verslaafd aan zijn! We genieten allemaal intens van programma’s als Temptation Island en programma’s als Straatarm & Steenrijk.

Een glimp opvangen van elkaar miserie lijkt ons allemaal zo te boeien omdat we dan misschien onze eigen ellende even vergeten?

Zo is De Executie een programma waar wij alle denk ik van zouden smullen!

Nog een twintigtal jaren van nu… De wereld is flink veranderd! Ieder loopt in hetzelfde keurslijf en daar mag niet van af worden geweken! Er is een muur gebouwd en binnen die muur draag je hetzelfde, eet je hetzelfde en bestaat er buiten afkomst geen diversiteit!

Geen geloof, geen LGBTQ…. binnen de muur is iedereen gelijk en afwijkend gedrag word niet getolereerd!

Volwassenen worden streng berecht, voor iets als diefstal of vreemdgaan krijg je direct de kogel.

En tieners tussen de vijftien en twintig krijgen nog een tweede kans. Of nou ja, een kans op een tweede kans!

Hangend in een kooi boven een diepe afgrond word je in De Executie show binnen een paar rondes berecht! Elke ronde valt er, letterlijk, al iemand af! Dus sommige hebben nog niet eens de kans om zich goed en wel te verdedigen!

Met een leugendetector test en mensen die voor, of tegen je, komen spreken sta je als lezer ondertussen vanuit de pov van de kandidaders doodsangsten uit of het luik zal opengaan of dat je nog een ronde doorgaat!

Maar er schuilt meer achter deze lugubere tv show dan op het eerste oog lijkt. 

Heel ver van wat zou kunnen zijn ligt deze young adult niet! Er zijn nog steeds plaatsen waar de doodstraf word uitgevoerd! En mensen aan de macht die dolgraag een muur bouwen!

Als je fan bent van boeken als the Hunger Games en Divergent moet je deze dystopian zeker lezen!

Ik hoop van harte dat er een vervolg op komt!

[bol_product_links block_id=”bol_5cd2b2a7efa82_selected-products” products=”9200000101887050,9200000102170104″ name=”de executie” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”794″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Dit boek was zeer goed. Ik vond de plottwists goed.het boek was onvoorspelbaar en meestal zie je dat robots de toekomst zou overnemen, maar door haar konje een ander kijkje nemen in de toekomst en dat vind ik heel origineel. Ik zit wel met veel vragen over het einde. Het was wel een beetje vaag vond ik, ze zou beter in het verhaal meer vertellen wt er met het collectief en Elief gebeurt. Voor mij krijgt dit boek dus 4sterren.