Recensie | De Fluisterman, Alex North

Recensie | De Fluisterman, Alex North

Als de deur halfopen staat, hoor je het gefluister vroeg of laat.

De Fluisterman van Alex North is de thrillersensatie van 2019!

Nog kapot van de dood van zijn vrouw besluit Tom Kennedy met zijn zoon Jake te verhuizen naar het kleine stadje Featherbank om een nieuwe start te maken. Maar Featherbank heeft een duister verleden. Twintig jaar geleden ontvoerde en vermoordde een seriemoordenaar vijf jongens. Tot hij uiteindelijk werd gepakt vreesde iedereen de Fluisterman.Dat was al heel lang geleden, en een oud misdrijf hoeft natuurlijk niet van invloed te zijn op het leven van Tom en Jake. Maar dan verdwijnt er weer een jongen en begint Jake zich vreemd te gedragen. Hij zegt dat hij gefluister hoort bij zijn raam. De Fluisterman van Alex North is een unieke leeservaring die je nog lang zal bijblijven.

four-half-stars
De Fluisterman geschreven door: Alex North
Bladzijden: 416
Uitgeverij: Ambo|Anthos | 20 August 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Die vond ik echt meteen heel geweldig! Toch vet griezelig die vlinder met die schedeltjes en zo! En dan die titel, Fluisterman! Gruwelijk hoor!

Ik weet niet zo goed wat ik kan verwachten. Het is een debuut en kan dus twee kanten op! De synopsis ziet er wel heel goed uit!

Na de plotselinge dood van zijn vrouw, gelooft Tom Kennedy dat een nieuwe start hem en zijn jonge zoon Jake zal helpen. Een nieuw begin in een nieuwe stad Featherbank.

Maar Featherbank heeft een zwaar verleden. Twintig jaar geleden heeft een seriemoordenaar vijf kinderen ontvoerd en vermoord. Totdat hij werd betrapt werd hij de Fluisterman genoemd omdat volgens horen zeggen hij ‘s nachts door hun ramen had gefluisterd.

Wanneer Tom en Jake verhuizen verdwijnt er weer een kind en dan begint Jake zich ook vreemd te gedragen. Hij hoort gefluister….

Dit is toch wel het jaar waarin ik weer wat meer thrillers oppak en ik kan zeggen dat ik echt blij ben met alle thrillers die ik tot dusver las!

Deze thriller las ik ten tijde van de tweede hittegolf… En jongens wat heb ik mezelf daarmee aangedaan?

Ik lag s’avonds in het donker met de ramen en deuren wagenwijd los te lezen met een klein leeslampje. De hoge bomen achter ons huis wierpen de meest griezelige schaduwen op mijn muur en terwijl ik steeds verder het verhaal in kwam maakte ik mezelf steeds banger en leek ik ook dingen te gaan horen.

Het versje dat in dit boek verteld word helpt daar ook zeker niet aan mee gezien dat over half open deuren gaat. En hittegolf of niet, die ramen en deuren moesten echt wel dicht want ik werd gewoon schijterig van dit boek!

Dit boek was serieus griezelig en ik vond het opbouwen van spanning in het verhaal een beetje beangstigend, ik kon dit boek gewoon haast niet neerleggen. Maar ik moest wel omdat ik anders helemaal niet meer kon slapen!

Als je van thrillers en griezelige boeken houdt, lees deze! Maar je bent gewaarschuwd, ook jij zult bang zijn voor het gefluister van de Fluisterman!

[bol_product_links block_id=”bol_5d4966379cd38_selected-products” products=”9200000108653067,9200000107219652,9200000107730805,9200000116351435″ name=”fluisterman” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”794″ cols=”4″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment