Recensie | De geheimen van Winterhuis Hotel (Winterhouse #2), Ben Guterson

Recensie | De geheimen van Winterhuis Hotel (Winterhouse #2), Ben Guterson

Achter het schilderij zat een deur… Elizabeth deed de deur geruisloos open en knipte haar zaklamp aan. Toen ging ze naar binnen. Koude lucht vulde haar longen. Ze was alleen in de geheime gang.

Elizabeth gaat terug naar Winterhuis Hotel, het hotel van haar grootvader. Winterhuis is een fantastisch hotel met een snoepkeuken, bioscoop, skibaan en een bibliotheek met duizenden boeken. Maar het is ook een hotel met een duister verleden, vol raadsels en geheimen. Midden in de nacht worden sloten opengebroken en personeelsleden aangevallen. Iemand zoekt naar de geheime gangen die er lang geleden geweest moeten
zijn. Waarom? Wat – of wie – is daar verborgen?

four-stars
De geheimen van Winterhuis Hotel geschreven door: Ben Guterson
Bladzijden: 328
Serie: Winterhouse #2
Meer van deze auteur: Winterhuis Hotel
Uitgeverij: Leopold | 17 October 2019
Genre: Jeugd
Vertaald door: Imme Dros
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Caren Limpens, Chloe Bristol
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De geheimen van Winterhuis Hotel is weer een prachtige hardcover met een geweldige dustjacket met raampjes waardoor je ‘echt’ naar binnen kunt kijken in het hotel!

Het heeft zo wel echt iets speciaals. Ook de kleuren en winterse sfeer geven dit boek net een tikje extra magie waardoor je het zeker wilt lezen in deze winterse periode!

De geheimen van Winterhuis Hotel is het vervolg op Winterhuis Hotel en wederom een boek vol puzzels en een mysterieuze, magische familie in een geweldig winter wonderland!

Het verhaal gaat net als in het eerste deel over Elizabeth. Ze gaat eindelijk terug naar het Winterhuis Hotel om bij haar opa Norbridge te zijn. Helaas komt ze op de heenreis in aanraking met een nogal akelig gezin wat helaas ook naar dezelfde bestemming reist.

© Bol.com

Maar dat is niet het enige akelige! Er is iets aan de hand in het Winterhuis Hotel en Elizabeth en Freddy gaan al puzzelend weer aan het speuren! Er zijn geheime deuren en gangen en Elizabeth raakt weer vastbesloten om het mysterie op te lossen. Maar wanneer er iemand wordt aangevallen tijdens hun zoektochten komen ze er achter dat zij niet de enige zijn die het raadsel proberen op te lossen.

Ik kan niet veel meer zeggen omdat ik het niet wil verklappen! Maar in dit verhaal was het soms een stukje intenser en duisterder dan in het eerste deel! Plotselinge wendingen die ik soms niet zag aankomen en de winterse sfeer van het boek maken dit een perfect verhaal voor deze periode van het jaar!

Ook alle illustraties in het boek zijn zo mooi en brengen voor mij het boek nog meer tot leven.

Ik ben benieuwd hoe het derde deel zal gaan zijn!

Soms waren de gedragingen van sommige personages in dit boek voor mij misschien net too much, maar ik denk dat het voor de leeftijdscategorie waar dit boek voor bedoeld is prima past!

[bol_product_links block_id=”bol_5dece1d04c2a2_selected-products” products=”9200000114277876″ name=”ben guterson” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”FF0000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”783″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments

  1. Er is een periode in mijn leven geweest dat ik de jeugdbib afspeurde naar dit soort boeken, er waren er toen helaas niet zoveel. Ik vind het zo tof als een uitgever iets speciaals doet met de cover! Het geeft het boek meteen een streepje voor…