“Begin at the beginning and go on till you come to the end: then stop.”

Recensie | De huizenruil, Rebecca Fleet

Recensie | De huizenruil, Rebecca Fleet

Wees voorzichtig wie je binnenlaat…

Als Caroline en Francis een aanbod krijgen om voor een week van huis te ruilen – van hun stadsappartement naar een groot herenhuis in een groene, chique Londense buitenwijk – hoeven ze geen twee keer na te denken. Ze willen maar wat graag even ontsnappen aan hun huis, hun drukke jonge zoontje, en de spanningen die hun huwelijk naar het randje van de afgrond hebben gebracht.

Maar terwijl ze hun relatie proberen te redden toont de buurvrouw wel erg veel interesse in hun activiteiten. Ook ontdekt Caroline steeds meer aanwijzingen in het huis: aanwijzingen dat iemand haar goed kent. De bloemen in de badkamer, haar lievelingsmuziek. Het lijkt erop dat degene met wie ze hebben geruild veel van haar weet, en misschien zelfs de geheimen kent die ze zo wanhopig probeert te vergeten.

two-half-stars
De huizenruil geschreven door: Rebecca Fleet
Bladzijden: 253
Uitgeverij: Meulenhoff Boekerij | 12 March 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover maakt echt nieuwsgierig! Door de tekst “bij de meeste mensen gaat het goed” kreeg ik echt hoge verwachtingen van deze thriller!

In dit debuut van Rebecca Fleet gaat het over het getrouwde stel Caroline en Francis. Ze hebben een moeilijke periode in hun huwelijk gehad en ze besluiten een weekje van huis te gaan door middel van een huizenruil.

Hun blijven een weekje in een rijtjeshuis van een voor hun onbekend persoon en die verblijft een weekje in hun flat. Hun zoontje blijft bij oma en zo lijkt alles perfect geregeld om een weekje aan hun relatie te werken.

Maar het huis waar ze terecht komen is ontzettend kaal en amper ingericht. De paar dingen die er wel zijn geven Caroline de kriebels.

Dat klinkt als de perfecte setting voor een griezelige thriller!

In het verhaal wissel je af tussen de hedendaagse gebeurtenissen in 2015 en wat er heeft plaatsgevonden in 2013. En hoewel dit wel echt nodig is om het hele plaatje in beeld te krijgen vond ik het wel jammer dat het hierdoor met name de eerste helft van het boek eerder een roman is dan een thriller.

Ook kostte het me moeite om een klik te krijgen met Caroline en Francis. Hoofdpersonen niet leuk vinden is natuurlijk een lastige situatie voor de spanningsboog van het boek.

Waarom ik niet echt een klik kreeg met de personages is wel een beetje spoiler gevoelig! Ik ga hier verder op de problemen van het koppel in maar verraad niet de uiteindelijke clou!

 

Dit alles gezegd hebbende, is het meer een soort roman/drama met op het einde een wel goed opgebouwde spanning met een plot die je nooit tijdens het lezen had verwacht.

Voor een debuut zeker een redelijke start, ik ben benieuwd naar het volgende boek van deze auteur.

De verhaallijn is vrij traag en de personages helaas niet genoeg uitgediept. Met zelf geobsedeerde personages en een te laag thrillergehalte moet ik dit boek dus helaas wat minder hoog scoren!

[bol_product_links block_id=”bol_5cadb95d09790_selected-products” products=”9200000102248900,9200000102277782″ name=”de huizenruil” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”778″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: