Recensie | De kerstborrel, Hannah Hill

Recensie | De kerstborrel, Hannah Hill

De jaarlijkse kerstborrel had leuk kunnen zijn als:
Ik niet omkwam in het werk en daardoor te laat was voor het feest.Mijn kerstoutfit minder opzichtig was geweest.Jasmine me niet probeerde te verleiden om op mannenjacht te gaan.Een belachelijk knappe vreemdeling me niet constant in de gaten hield.Diezelfde vreemdeling me dingen liet voelen die ik niet wilde voelen.Al mijn regels niet overboord werden gegooid.Ik niet nog voor de avond om was genoodzaakt was het feest te verlaten.En tot slot, als de man die mijn wereld op z'n kop had gezet, toch geen verleden tijd bleek te zijn…

two-stars
De kerstborrel geschreven door: Hannah Hill
Bladzijden: 68
Uitgeverij: SVM Publishing | 8 December 2020
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

‘De kerstborrel’ is precies wat je mag verwachten van een kerstcover. Groen en een dame in een kerstoutfit! Beetje sneeuw er overheen en je kan de plank niet mis slaan dacht ik zo!

Wat vind ik van het verhaal

Zo graag zou ik hier nu komen melden dat ik dit boekje echt heel erg leuk vond! Dat ondanks het weinige aantal bladzijden het genieten was.

Helaas is niks minder waar.

Laat ik voorop stellen dat toen ik de speciale aanbieding kocht van dit gesigneerde boek, in een kerst box met een verrassingstitel, ik niet wist dat dit boek eigenlijk een boekje was!

Ik ben geen fan van boeken onder de 100 bladzijden omdat het heel lastig is om alles in zo weinig bladzijden te proppen!

Maar goed, wie weet is de auteur een wonderschrijver!

Dus ging ik open-minded het verhaal in en hoopte ik op het beste.

Helaas moet ik zeggen dat het verhaal me teleurstelde.

Een kerstborrel op het werk is nu niet echt de plek om als jacht terrein te gebruiken maar toch besluit Jasmine dat ze er voor gaat. En als het aan haar ligt dan gaat Ella deze avond ook op jacht naar een gewillige partner want ze staat al een jaar droog.

Vanaf het moment dat Ella haar ogen op de mysterieuze vreemdeling heeft laten vallen proef je een beetje een mr. Grey achtige vibe.

En zodra ze met hem in een kantoortje beland weet je het zeker, deze zogenoemde Griekse god is een baas, een erg dominante man. Maar in tegenstelling to mr. Grey in de Fifty Shades verhalen loop ik absoluut niet warm van deze Alfa man, ik vind hem zelfs een beetje eng en creepy overkomen.

De sexy scenes voelen een beetje onder dwang. Ze zijn in het begin echt niet smeuïg en opwindend. Het voelt voor mij meer alsof Ella echt overgehaald worden tot seks. Woorden als onrust die ze voelt en dat ze eigenlijk wil wegrennen doen heel erg af aan een verhaal als dit. Dat maakt dat je in je hoofd de persoon die je eigenlijk als verleider moet zien gaat zien als een soort predator. Juist bij dominantie moet de woordkeuze heel goed liggen om dat dunne randje van sexy naar creepy niet te overschrijden.

Maar laat me niet alles afkraken!

Het is ook maar 68 bladzijden waar alles ingepropt moet worden. Probeer het maar eens, een compleet verhaal schrijven met zo weinig ruimte.

Toch denk ik dat je voor boeken als deze veel meer ruimte nodig hebt om een verhaal met spanningen op te kunnen bouwen, Binnen 68 bladzijden voelt die spanning meer als gewoon {pardon my language} even ‘afgeragd’ worden.

Ik denk dat dit gewoon de verkeerde kennismaking is met Hannah Hill, het is duidelijk dat ze pittige scenes kan schrijven maar ik wil dan een boek lezen van groter formaat om het goed te kunnen beoordelen.

En dan is er nog de uiteindelijke afloop van het verhaal.

Tja…. laat ik het er op houden dat ik niet van verhaaltjes hou waarin het 99% van de tijd om even flink van bil gaan draait om vervolgens die 1% opeens over betekenisvolle gevoelens te gaan praten 😉

De ‘kerstborrel’ had voor mij gewoon lekker bij de borrel moeten blijven, casual meaningless sex!

Wil  jij ‘De Kerstborrel’ ook lezen dan kun je hem hier vinden

Je leest hem gratis in Kobo plus!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.