Recensie | De ketting, Adrian McKinty

Recensie | De ketting, Adrian McKinty

Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.

Rachel maakt nu deel uit van De Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn. De genieën achter De Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen... tot hij breekt.

four-half-stars
De ketting geschreven door: Adrian McKinty
Bladzijden: 352
Uitgeverij: Boekerij | 9 July 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De Ketting heeft een absoluut geweldige cover! Maakt razend nieuwsgierig en was voor mij direct bij het zien in de catalogus al een must have! Op de dag van verschijning struinde ik Van Piere af en zag hem nergens liggen! Tot een vriendin het vroeg aan de medewerkers en hij nog op de kar bleek te liggen! Ik was zo blij dat ik hem eindelijk in handen had en kon bijna niet wachten om er in te beginnen!

Ik hoop zo dat dit boek net zo goed is als ik hoop! Lekker zinnetje wel haha! Maar ik ben zo super enthousiast door de synopsis van dit verhaal! En tegelijkertijd ook huiverig want het vorige boek waar ik een quote van Mr. King op zag staan was Hex en dat verhaal beviel me echt compleet niet! Duimen draaien dus!

Als kind werd ik al gewaarschuwd voor kettingbrieven! Dat ik er nooit aan mee mocht doen! Maar wat als je niet anders kan? Als je wel mee moet doen want je kind is gekidnapt. Je moet een flinke som losgeld betalen en de ketting in leven houden door zelf een kind te ontvoeren. En dat is het nog niet! Je zult je kind pas weer terug zien als de volgende ouders in het rijtje ook losgeld betalen en een kind ontvoeren. Als jij faalt of het gezin na jou faalt lopen jullie allemaal het risico om te sterven!

Ja, ontvoering als een kettingbrief! Gewoon alleen al in shock om het idee alleen! Dit is gewoon echt het aller-aller-aller-aller-aller-ergste wat je je als ouder kunt voorstellen!

Maar dat niet alleen! Want kan jij als ouder dit verdriet en deze onzekerheid ook een andere ouder aandoen?

Wij waren er hier thuis kort over, absoluut! Maar ik denk dat het in real life een stuk moeilijker is dan je denkt!

Immense angst en wanhoop!!! Psychisch beklemmend, dat is wat de Ketting is!

Als je op zoek bent naar een ontzettend spannend boek waarbij je de bladzijden niet snel genoeg kunt omslaan dan moet je De Ketting lezen! De druk die op de hoofdpersonen staat is zo groot en houdt niet alleen hun maar ook ons als lezer zo vast! Absoluut een aanrader!

Ik ben heel benieuwd of er nog meer van deze geweldige boeken van de hand van deze auteur naar Nederland komen.

[bol_product_links block_id=”bol_5d486b3c8070f_selected-products” products=”9200000108571065,9200000108557013″ name=”De ketting” sub_id=”” link_color=”00050F” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”796″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments