| Recensie | De kunst van kerstmis, Jane Lovering

| Recensie | De kunst van kerstmis, Jane Lovering

Wat als de herinneringen aan het kerstverleden de toekomst van Kerstmis in de weg zouden staan?

Het is bijna twee jaar geleden dat Harriet Jonno verloor, maar ze heeft eindelijk besloten dat het tijd is om opnieuw kerst te vieren.

Dan vindt ze op de zolder een voorraadje grafische romans van haar stripboekminnende echtgenoot en plotseling wordt haar wereld weer op zijn kop gezet.

Met de hulp van excentrieke stripboekhandelaar Kell Foxton ontdekt ze dat de strips die Jonno verzamelt niet alleen uiterst waardevol zijn, maar ook de sleutel vormen voor zijn geheime leven - een leven dat Harriet's hele huwelijk en elke herinnering aan haar echtgenoot toewerpt in twijfel trekken.

Als Harriet dichter naar Kell groeit, begint ze het gevoel te krijgen dat ze weer van Kerstmis kan houden - maar eerst moet ze de waarheid weten.

De kunst van kerstmis geschreven door: Jane Lovering
Bladzijden: 179
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing | November 2018
Genre: Romance
Uitgave: E-book
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Een heerlijke kerst achtige cover! Deze cover geeft je een heerlijk winters gevoel en past daarom perfect in deze tijd van het jaar. Het speelse lettertype van de titel in combinatie met die prachtige sneeuwbol maakt het totaalplaatje af.

Toen ik in de recensenten groep van Dutch Venture Publishing deze cover voorbij zag komen was mijn interesse meteen gewekt. Toen het bericht van de uitgever online kwam dat hij als epub beschikbaar was voor de recensenten wou ik hem dan ook meteen gaan lezen.

De Kunst van Kerstmis is een kort verhaal over Harriet. Zij is een jonge weduwe en is al bijna twee jaar in de rouw. Haar man Jonno is op vijfendertig jarige leeftijd overleden aan een hartaanval.

Nu de kerst weer voor de deur staat begint Harriet net haar leven weer een beetje op te pakken. Ze wil voor het eerst weer eens de kerstboom gaan plaatsen en moet daarvoor de zolder op. Normaal gesproken was dat Jonno’s taak en zo vindt Harriet bij haar zoektocht naar de kerstspullen ook een verzameling van haar mans graphic novels.

Ze heeft al eerder spullen van Jonno verkocht aan Kell, hij is een handelaar in diverse verzamelobjecten waaronder ook stripboeken. Ze maakt een afspraak met hem om naar de boeken te komen kijken en wanneer hij arriveert samen met zijn hond Frodo blijkt niet alleen dat de novels best wat waard zijn maar dat Jonno ook een geheim had voor Harriet. Ze wil weten wat Jonno voor haar verborgen hield en gaat hiervoor samen met Kell achter de feiten aan. Niet alleen is wat ze ontdekt iets heel anders dan verwacht, het helpt haar ook om alle pijn en verdriet af te sluiten en door te gaan met haar leven.

De Kunst van Kerstmis is een goed geschreven verhaal met emotie. Een echte feel good novelle om je in de stemming te brengen voor Kerstmis!

Ik vond De Kunst van Kerstmis een mooi verhaal maar had het graag als een volledige roman gezien. Graag had ik iets eerder in het verhaal van Harriet en Jonno samen zijn begonnen. Aan het einde had ik ook liever wat meer verhaal gehad. Ik zou graag gelezen hebben wat er met de opbrengst van de novels gedaan werd en hoe Harriet en Kell samen verder gingen. Al met al was het net een beetje teveel voor die paar bladzijdes. De verhaallijn had veel uitgebreider gekund maar dat is misschien mijn verwende zelf die graag meer had gelezen.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.