Recensie | De laatste halte, Casey McQuiston

Recensie | De laatste halte, Casey McQuiston

In De laatste halte van Casey McQuiston, de auteur van Rood, wit & koningsblauw, ontmoet August wel een heel bijzonder persoon...
De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.
De laatste halte van Casey McQuiston is een unieke roman met humor, romance én tijdreizen. Eerder verscheen van McQuiston de populaire rom-com Rood, wit & koningsblauw.

five-stars
De laatste halte geschreven door: Casey McQuiston
Bladzijden: 400
Meer van deze auteur: Rood, Wit & Koningsblauw
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 15 June 2021
Genre: Romance
Vertaald door: Erica Disco
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Heerlijk! De laatste halte heeft een duidelijke cover. De metro word weergegeven, de hoofdpersonages zijn duidelijk herkenbaar maar zonder gebruik van echte modellen. Zo zouden covers altijd moeten zijn!

Wat vind ik van het verhaal

Mijn kennismaking met Casey McQuiston was natuurlijk Rood, wit & koningsblauw.  Een heerlijk meeslepend liefdesverhaal over de prins van Engeland en de zoon van de president van Amerika.

Wat genoot ik van dat boek en wat keek ik daardoor uit naar meer van Casey haar hand!

En mijn gebeden werden verhoord want Zomer & Keuning vertaalde vrij vlot dit verhaal in wederom een heerlijk roze met paars pastel jasje!

Ik kan je nu alvast vertellen dat ik niet weet van welk boek ik meer genoot!

August is een cynische 23 jarige meid die naar New York is verhuisd, samen woont met een stel aparte huisgenoten en elke dag met de metro van en naar haar minimumloon bijbaantje bij een pannenkoekenrestaurant reist terwijl ze haar laatste jaar op de universiteit afmaakt. Magie en romantische liefde bestaat niet in haar wereld en in haar optiek is een single leven een gelukkig leven.

Maar op een dag ontmoet ze Jane in de metro en die weet haar dag elke keer weer goed te maken!  Na een tijdje flirten realiseert August zich dat Jane vastzit in een ‘Groundhog Day‘ achtige tijdlus, ze wil Jane helpen terug te keren naar haar eigen tijd maar tegelijkertijd wil ze haar niet kwijt.

Kan August Jane terug laten gaan naar haar eigen tijd en het meisje van haar dromen verliezen, of kunnen ze een gulden middenweg vinden?

Wederom heeft Casey weer geweldige personages gecreëerd!

Ik moest heel even wennen aan August maar werd mede door haar huisgenoten al snel gek op haar. Zoveel verschillende persoonlijkheden en toch zo goed beschreven dat ik het gevoel heb dat ik ze in het dagelijkse leven ken! Wat al deze personages je leren is dat het in het leven gaat om zijn wie je werkelijk bent en mensen te vinden die er ongeacht wat altijd voor je zullen zijn!

Wat ‘De laatste halte’ ook weergeeft is hoe lastig het was om ‘anders’ te zijn in de jaren zeventig. En hoewel het destijds natuurlijk veel moeilijker was, is het hartverscheurend dat we vandaag de dag een stuk verder zijn maar gewoon nog steeds niet op het punt waar we zouden moeten zijn!

Jane vertelt August over protesten in de jaren ’70 en over hoe queer mensen hun leven moesten riskeren om zo openlijk te leven.

Het is ongelofelijk dat je vandaag de dag nog steeds niet gewoon het leven kan leven hoe jij dat wil! Hoe pijnlijk is het dat we zoveel jaren later nog steeds koppels hebben die niet hand in hand over straat durven of hun genegenheid naar elkaar niet publiekelijk durven te vertonen. Er zouden zoveel meer boeken en boekbesprekingen moeten komen met boeken als deze. Het is de hoogste tijd dat acceptatie een wereldwijd goed word voor alle mensen ongeacht gender, seksualiteit of afkomst.

Conclusie

De laatste halte is gewoon weer een dikke aanrader!

Geweldige personages, een heerlijke verhaallijn met fantastische humor en een stukje geschiedenisles!

De laatste halte ook lezen?

Tip, bak er een heerlijke stapel pannenkoeken bij!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.