Recensie | De laatste magiër, Lisa Maxwell

Recensie | De laatste magiër, Lisa Maxwell

In New York is magie allesbehalve uitgestorven. De Mageus – de laatsten die nog magische krachten hebben – leven in de schaduwen en verbergen wie ze zijn. Als ze Manhattan binnentreden, verliezen ze hun krachten en worden ze voor altijd gevangen gehouden op het eiland. Soms overleven ze het niet...

Esta is een getalenteerde dief, opgeleid om magische kunstvoorwerpen te stelen van de sinistere Orde. Met haar aangeboren talent om de tijd te manipuleren, kan Esta deze kostbare voorwerpen laten verdwijnen voordat de Orde zelfs maar beseft dat ze er is. Haar training bereidde haar voor op het ultieme doel: terugreizen in de tijd om een eeuwenoud boek te stelen dat de geheimen van de Orde bevat, voordat het vernietigd wordt en de Mageus een hopeloze toekomst tegemoet gaan.

three-half-stars
De laatste magiër geschreven door: Lisa Maxwell
Bladzijden: 480
Serie: The Last Magician #1
Uitgeverij: Boekerij | 26 March 2018
Genre: Fantasy
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover is echt spectaculair! Magie, de lucht en de golven daarin van vuur op de brug! Ja, in combinatie met de tekst was ik snel verkocht.

Heel moeilijk om te recenseren om eerlijk te zijn!

Bij het openslaan van het boek vind je een plattegrond met alle belangrijke plaatsen die worden beschreven, erg tof vind ik dat altijd want zo krijg je nog meer een beeld bij een verhaal.

Ik heb echt in het hele begin een goede start gemaakt met dit boek. Het begint spannend en er gebeurt meteen van alles! Maar dan reist Esta terug in de tijd en lijkt het boek zijn tempo wat te verliezen, jammer want juist het tijdreizen trok mij ontzettend aan als fan van de Edelstenen trilogie.

Normaal heb ik niet veel moeite met heen en weer gaan tussen povs, helaas beviel het me in dit boek wat minder. Het was een beetje verwarrend doordat er veel tijdlijnen zijn en een heleboel personages. Daardoor duurde het voor mij langer om me echt betrokken te voelen.

Ik heb hele uiteenlopende gevoelens gehad tijdens het lezen. Ik vond het ene hoofdstuk geweldig maar het volgende weer niet. Zo werd het lastig om dit boek een bepaald aantal sterren te geven.

De povs van Esta en Harte staan ​​voor mij met kop en schouders boven de rest en elke keer dat we naar de pov van iemand anders wisselde wou ik gewoon graag doorbladeren naar hun. Wellicht dat er voor mij meer romantiek in had gemoeten? Dat ik toch minder weg was van het fantasy aspect? Ik weet er niet precies de vinger op te leggen!

De Laatste Magiër is een fantasy doorspekt met geschiedenis en magie maar voor mij in het begin niet verslavend genoeg om in één keer door te willen lezen.

Helaas heb ik , voor mijn doen, een aardige tijd over dit boek gedaan en pas naar het einde van het boek kreeg ik het ‘niet meer neer te leggen’ gevoel. Dat einde laat je achter met een enorme cliffhanger! Zo zie je maar dat je een boek altijd uit moet lezen! Want nu is mijn hoop, op alle antwoorden die ik zoek, gevestigd op het tweede deel!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.