Recensie | De laatste zes, Alexandra Monir

Recensie | De laatste zes, Alexandra Monir

Terwijl de aarde wordt geteisterd door aardbevingen, orkanen en overstromingen worden vierentwintig van de slimste tieners ter wereld geselecteerd om één van de plekken te bemachtigen op het ruimteschip naar Europa - de maan van Jupiter. Daar zullen ze een nieuwe kolonie stichten.

Voor de Italiaanse wedstrijdzwemmer Leo is deze missie precies wat hij nodig heeft na het verlies van zijn familie. Maar Naomi, een Iraans-Amerikaans wetenschapsgenie, heeft weinig vertrouwen in de missie.

Leo en Naomi staan aan het begin van een genadeloze strijd die hen tot het uiterste zal drijven. Maar pas wanneer er steeds minder finalisten overblijven en hun lot dichterbij komt, beseffen de twee wat er precies op het spel staat…

three-stars
De laatste zes geschreven door: Alexandra Monir
Bladzijden: 384
Serie: De laatste zes #1
Uitgeverij: Imagine | 15 March 2019
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Heel erg mooi! Ik hou sowieso van een sterrenhemel en galaxy kleuren dus deze cover was meteen raak! Ook de tekst ‘Een kans op leven brengt ze naar een andere wereld’ trok meteen de aandacht.

Toen ik gevraagd werd of ik dit boek wou recenseren zei ik natuurlijk direct ja!

Moet ik toch zeggen dat ik het een beetje wat vond weg hebben van Phobos vs Divergent…

Het nieuwe jasje is de problematiek omtrent het klimaat. De wereld staat nu echt op zijn kop en hele delen van de wereld liggen inmiddels onder water of worden geteisterd door aardbevingen en overstromingen.

Je raakt gevoelloos voor de dagelijkse tragedies, totdat de volgende jou overkomt. – blz 164

De aarde is een gevaarlijke plek en dus worden er slimme tieners naar een andere planeet gestuurd om die bewoonbaar te gaan maken en een nieuwe kolonie te stichten. Om één van de zes plekken te bemachtigen zullen de tieners met elkaar een wedstrijd aangaan en waar de een alles behalve wil winnen is de ander wanhopig om te winnen.

Dat Leo de beste zwemmer is en Naomi een genie is kan natuurlijk prima, maar helemaal begrijpen waarom we zes tieners weg zouden sturen deed ik niet! Het is nu eenmaal niet erg geloofwaardig dat we tieners de ruimte insturen zonder echte ruimte ervaring. Helaas kregen we ook niet van alle 24 gekozen deelnemers een duidelijk beeld.

Het hele idee was intrigerend maar ook een beetje vreemd! De aarde sterft en de toekomst van de mensheid ligt in de handen van zes kinderen?

Alles begon nogal traag maar ongeveer halverwege kwam er een nieuw plot waardoor ik toch wel geïntrigeerd raakte! Ik kan dit niet voor je gaan spoilen, daar moet je zelf maar achter komen!

Ik heb wel genoten van het wedstrijd element en had hier graag nog meer over gelezen! Stiekem balen deed ik wel na het dicht slaan want die andere wereld daar komen we niet in dit boek…. En dat is juist waar ik zo naar uitkeek! De ruimte reis, de aankomst op de andere planeet….

Al met al een vermakelijk boek met een beetje een gestoorde NASA en meer dingen in de ruimte dan wij verwachten! Middelmatige personages, een beetje romantiek en uiteindelijk een toffe plottwist!

Ik ben wel benieuwd naar het vervolg want dit boek eindigt natuurlijk met een aardige cliffhanger! Ik hoop wel dat het volgende deel van begin af aan pakt! Misschien een beetje jammer dat deze pas in het Engels verwacht word in 2020 want dit verhaal is er niet één die al die tijd blijft hangen in je geheugen!

[bol_product_links block_id=”bol_5cd1d45e9bcb4_selected-products” products=”9200000101990219″ name=”de laatste zes alexandra” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”799″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.