Recensie | De magische apotheek (Duftapotheke #1), Anna Ruhe

Recensie | De magische apotheek (Duftapotheke #1), Anna Ruhe

Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor! Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa? Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

Eerste deel in een spannende serie van drie boeken. Om zelf te lezen vanaf 9 jaar, maar ook fantastisch om voor te lezen. Een magische setting, een avontuurlijk verhaal en een stoere heldin.

four-stars
De magische apotheek geschreven door: Anna Ruhe
Bladzijden: 264
Serie: Duftapotheke #1
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf | 9 May 2019
Genre: Jeugd
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Claudia Carls
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De cover van De Magische Apotheek is waar ik meteen verliefd op werd! Deze spreekt meteen aan tot je verbeelding en ik wist meteen dat ik dit boek moest lezen!

Een magisch verhaal voor de fans van Harry Potter en Nevermoor!

Nou dat zeggen ze niet tegen dove mans oren! Ik hou van magische verhalen en ben dan ook benieuwd of De Magische Apotheek me kan betoveren!

De vele illustraties bij de hoofdstukken en door het boek heen zijn alvast betoverend!

Het verhaal gaat over Lucie en haar broertje Benno. Haar moeder is een restaurateur en heeft samen met  hun vader een prachtige oude villa gekocht. Ze verhuizen van Berlijn naar een stadje 6 uur verder, dicht bij de Nederlandse grens.

Ze zullen er niet heel alleen zijn want er wonen en werken vreemde mensen rondom de villa. Zo is er Hanne, de Villa is van haar en zij heeft een gedeelte er van aan Lucie’s familie verkocht. Hanne is een beetje een vreemde vrouw die uit een vorige eeuw lijkt te komen en maar niet Lucie’s naam kan onthouden. Bij de villa staat ook een enorm grote kas, deze is alleen streng verboden terrein. Willem, de tuinman is een ontzettend enge, chagrijnige man die de kas afsluit met allerlei sloten.

Villa Evie, zoals de villa heet, bevalt Lucie maar niks! Het ruikt er hartstikke raar en ze vind het eerder een gammel museum dan een villa. Maar wanneer Hanne haar vertelt dat Villa Evie propvol verhalen en geheimen zit en haar buurjongens het de Griezelvilla noemen raakt ze toch nieuwsgierig.

Samen met haar jongere broertje Benno en buurjongen Mats gaat ze op ontdekking uit door het huis. Met zijn vele verborgen plekken en ruimtes ontdekken ze een geheim dat de hele stad onder zijn invloed krijgt.

Maar dit geheim had niet ontdekt mogen worden!

Het verhaal is bedoeld voor kinderen vanaf 9 jaar en dus is zowel de schrijfstijl als ook het plot op jeugdig niveau. Als oudere lezer zul je niet een groot vraagteken hebben bij dit boek maar toch blijft het een heerlijk verhaal dat voor zowel de jongere als oudere lezer erg spannend is.

De toevoeging van een losse, echte geurenkaart net als die in het verhaal is een mooie bonus!

De Magische Apotheek is een kinderboek met verborgen ruimtes, spanning en magie dat met zijn mooie illustraties en bijgeleverde geurenkaart menig kind en volwassene zal betoveren!

[bol_product_links block_id=”bol_5d00e7a48d993_selected-products” products=”9200000101887179,9200000102170032″ name=”de magische apotheek” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”787″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.