Recensie | De NEEhoorn, Marc-Uwe Kling & Astrid Henn

Recensie | De NEEhoorn, Marc-Uwe Kling & Astrid Henn

In het Heerlijke Hartenwoud wordt een kleine poezelige eenhoorn geboren. Hoewel iedereen hem ontzettend li-la-lief vindt en hem gesuikerd geluksgras voert, gedraagt hij zich helemaal niet als een eenhoorn. Hij zegt constant op alles NEE, dus noemt zijn familie hem de NEEhoorn.
Op een dag ontsnapt de NEEhoorn uit het Hartenwoud en ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die echt nergens van houdt en een prinses die het met niks eens is. Samen trekken ze eropuit. Want samen chagrijnig zijn, is veel leuker!

five-stars
De NEEhoorn geschreven door: Marc-Uwe Kling
Bladzijden: 48
Uitgeverij: Uitgeverij Volt | 19 November 2020
Genre: Jeugd
Vertaald door: Jaap Robben
Uitgave: Hardcover
Illustraties: Astrid Henn
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

De Neehoorn heeft echt een perfect passende cover! Het geeft zo goed het karakter van deze aparte eenhoorn weer en de uitdrukking op zijn snuitje is gewoon hilarisch!

Wat vind ik van het verhaal

Een verhaal over een meer dan koppige eenhoorn. Een kinderboek als geen ander!

Normaal zijn eenhoorns in verhalen suikerzoet en is alles mooi en prachtig! Echte prinsessen achtige boeken.

Maar deze eenhoorn is allesbehalve zoet!

Hij is eerder ontzettend brutaal en dat maakt dit boek ontzettend grappig maar ook een tikkeltje lastig wanneer je dit aan kleine boefjes voorleest.

Het zal gegarandeerd voor flinke lachpartijen zorgen wanneer je dit boek voorleest aan kleintjes vanaf 5 jaar! De Nee-hoorn komt namelijk op zijn pad de Kus-m’n-KONT Hond tegen en dat is natuurlijk helemaal geweldig! Gierend lagen de kleintjes tijdens het lezen op de grond om de keren dat het ‘kus m’n kont’ herhaald word.

Maar gezien het niet geheel pedagogisch verantwoord is kan ik me voorstellen dat je bij een wat lastiger kind dit boek even overslaat 🤣

Ze kunnen namelijk nog weleens gaan denken dat ze zich ook zo als de Nee-hoorn en zijn vrienden kunnen gaan gedragen! Hij ontmoet namelijk een wasbeer die niet wil/kan luisteren, een hond die nergens om geeft, en een prinses die zichzelf altijd tegenspreekt.

Het einde van het verhaal maakt ook duidelijk dat er geen moraal aan het verhaal hangt. Je moet er maar van maken wat je zelf wil en dat is gewoon een beetje grappen en grollen met de kinderen en de Nee-hoorn en alle andere aparte dieren die je in dit boek gaat vinden!

Conclusie

Een verrukkelijk kinderboek maar ikzelf raad het meer aan om voor te lezen bij je neefjes en nichtjes 😋 die hielden namelijk een heerlijke NEE en Kus-m’n-KONT dag bij hun ouders nadat ik het voorgelezen had!

De Neehoorn ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Wat een ontzettend leuk boekje over een NEEHOORN , die stout kan zijn.
    Heb dit boekje op mijn verlanglijstje van Bol gezet.