Recensie | De slapende prins (The Sin Eater’s Daughter #2), Melinda Salisbury

Recensie | De slapende prins (The Sin Eater’s Daughter #2), Melinda Salisbury

De Slapende Prins, het tweede boek van deze adembenemende historische fantasytrilogie, is het donkere vervolg op De vergiftigde gave. Een pageturner voor young adults.Sinds haar broer Lief verdwenen is, heeft Errin het erg moeilijk. Ze moet voor haar zieke moeder zorgen en illegale kruiden en drankjes verkopen om het hoofd boven water te houden. Maar dat is nog niets in vergelijking met de dreiging die haar boven het hoofd hangt nu de wraakzuchtige Slapende Prins wakker is geworden. Er breekt oorlog uit. De mysterieuze Silas is de enige die haar wil en kan helpen. Als ook hij verdwijnt, is Errin op zichzelf aangewezen. Ze trekt het hele land door om zichzelf en haar moeder in veiligheid te brengen. Maar wat ze uiteindelijk ontdekt, doet haar wereld op zijn grondvesten schudden ...

four-stars
De Slapende Prins (The Sin Eater’s Daughter #2) geschreven door: Melinda Salisbury
Bladzijden: 367
Serie: The Sin Eater’s Daughter #2
Meer van deze auteur: De Vergiftigde Gave (The Sin Eater’s Daughter #1)
Uitgeverij: Clavis | November 27th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Hier zijn niet veel woorden nodig! Prachtige hardcovers! Boeken die je alleen om de cover al in je kast wil hebben!slapende prins

Dit tweede boek gaat verder waar we waren gebleven maar net een tikkeltje anders! We maken kennis met compleet andere personages. Er is een nieuwe, duistere slechterik genaamd de Slapende Prins. Hij is na 500 jaar wakker geworden en het enige wat hij wil is wraak.

Ook maken we kennis met Errin, de zus van Lief. Zij moet voor hun zieke moeder zorgen, een illegale handel runnen en heeft geen idee waar Lief is. Errin worstelt om te overleven in een dorp vol criminelen. Haar enige echte vriend is Silas ook al weet ze eigenlijk helemaal niets van hem. Silas is een vreemdeling die zich verstopt in een cape met een grote kap over zijn gezicht. Ze heeft zijn gezicht nooit gezien, maar hij lijkt altijd in de buurt te zijn als ze hem nodig heeft. Wanneer ze zijn ware gezicht ziet heeft ze vele vragen maar Silas blijft mysterieus.

Als je niets vraagt, krijg je ook geen leugens te horen.

Deze nieuwe personages wonen in een klein stadje Almwyk dat geëvacueerd wordt omdat de Slapende Prins er aan komt om alles te plunderen. Maar Errin kan niet zomaar weg, ze is ervan overtuigd dat haar moeder een soort rode weerwolf is en die zit vastgeketend in een kamertje. Wanneer de maan verschijnt veranderd haar moeder namelijk in een hatelijk beest en daarmee kan ze nooit zonder op te vallen opgaan in de karavaan.

Het verhaal neemt vanaf dat moment verschillende wendingen, de een nog onverwachter dan de ander. Veel kan ik daar niet over kwijt omdat het verhaal zo’n duikvlucht neemt en ik je geen spoiler wil geven!

De Slapende Prins is een boeiend vervolg, maar wel een beetje verwarrend in het begin! Uiteindelijk een heerlijk boek gevuld met griezelige sprookjes en mythen, vol actie maar ook wat romantische momenten!

Niet echt een minpuntje? Weer moeten wachten na zulke cliffhangers valt alleen zwaar!!! De afsluitende epiloog doet je verlangen naar het volgende deel.

[bol_product_links block_id=”bol_5a7b0045a9a67_selected-products” products=”9200000071910095,9200000079785000″ name=”salisbury” sub_id=”” link_color=”FFB3B3″ subtitle_color=”FFB3B3″ pricetype_color=”FFB3B3″ price_color=”FFB3B3″ deliverytime_color=”FFB3B3″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.