Recensie | De toren van Enigma, Michael Reefs

Recensie | De toren van Enigma, Michael Reefs

Het jaarlijkse zomerkamp in het Wilde Bos markeert het begin van een nieuwe reeks onverklaarbare gebeurtenissen voor de Bieb-bende. Wat een leuk uitje had moeten worden, eindigt in een ware tragedie. Vier kwaadaardige elementwezens hebben zich verenigd om het gevaarlijkste schepsel op aarde te laten ontwaken. De kinderen zijn radeloos. En net als ze denken dat de situatie niet erger kan worden, nemen de Kwade Machten bezit van Melanies lichaam.

Wanneer het clubje weer voet op Tyriana zet, komen ze eindelijk achter het ware verleden van George Hill. Er volgt een hachelijke en uitdagende zoektocht in de Toren van Enigma, waar de kinderen de oorsprong van de legende blootleggen. Er is alleen één probleem: wie hier naar binnen gaat, komt er nooit meer uit...

five-stars
De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7) geschreven door: Michael Reefs
Bladzijden: 496
Serie: De Bieb-bende #7
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, Bram en de Orde van Avalon, De vloek van de Ferox , Het grote Bieb-bende doeboek!
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | 1 June 2018
Genre: Jeugd
Uitgave: Paperback
Illustraties: Robin Keijzer, Robin Jacobi, Betty Reefs, LukeSure
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Ik vind het zo tof hoe alle covers echt bij de verhalen passen! Deze toren doet me echt een beetje denken aan de toren van Pisa! Door de covers word ik altijd al heel nieuwsgierig naar wat de leden van de Bieb Bende nu weer gaan meemaken!

De leden van de Bieb Bende gaan op schoolkamp en denken daar even bij te kunnen komen van alle belevenissen! Natuurlijk krijgen ze alles behalve die verdiende rust!

De kinderen worden steeds ouder en dat merk je ook aan de boeken. De avonturen worden steeds spannender! En ook de uitdagingen steeds zwaarder.

In De toren van Enigma word de Bieb Bende zonder dat zij dit willen opgesplitst! Melanie en Sander moeten samen met Bernhard aan de ene kant voor oplossingen zorgen terwijl Roy, Valerie, Luca en Tim elders de Toren van Enigma moeten zoeken. Maar dat is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan!

Want terwijl de ene groep te maken krijgt met Woestijngeesten, griezelige Zonnestaarders, een Schimmenjager en nog veel meer aparte mensen en verschijningen krijgt Melanie het zwaar voor haar kiezen als de Kwade Machten steeds meer de controle over haar krijgen.

Of dit allemaal goed gaat komen lees je in een denderend zevende deel dat je binnen no time uit hebt!

Het is zo leuk om te lezen hoe er allerlei dingetjes verwerkt zijn in deze boeken waar de auteur van houdt! Zo krijgen we in dit deel een wapen genaamd de Ragnarok en als je de QR codes scant kom je te weten hoe hij op sommige ideeën is gekomen. Zo zijn sommige gebeurtenissen in dit boek geïnspireerd op computerspelletjes die de auteur graag speelt!

Het fijne aan al deze dingetjes is dat het voor jezelf ook een herkenbaar gevoel geeft, zo was er de kamer van oorsprong die voor mij precies een stukje van Harry Potter gaf!

De boeken van Michael zijn voor mij kleine stukjes fandom, een snufje geschiedenis, folklore, mythes en legendes doordrenkt met fantasie in een knaller van een jeugdboekenserie!

Naast de toffe QR codes zat in dit boek ook een stukje uit een boekje van George, de manier waarop dit opgenomen is in het boek maakt het zo leuk om te lezen.

Een boekje in een boekje!

Ook voor kinderen is dit een hele goede manier om toch een behoorlijk dikke pil leuk te houden! Naast alle spanning zorgen al de kleine details, codes en mooie illustraties voor 481 bladzijden leesplezier!

Een aanrader voor jong en oud!

[bol_product_links block_id=”bol_5b280aa7a7446_selected-products” products=”9200000086440917,9200000072453120,9200000058338328,9200000046552461,9200000032291390,9200000026260458,9200000050139239″ name=”bieb bende” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.