Recensie | De vakantie, Caroline Hulse

Recensie | De vakantie, Caroline Hulse

Voor het eerst met zijn allen op vakantie, dat kan alleen maar misgaan... Liane Moriarty 'meets' De luizenmoeder: scherp, grappig en heerlijk ongemakkelijk!

Claire en Matt zijn niet meer bij elkaar, maar willen voor hun dochter Scarlett een "normale' kerst. Ze weten niet meer wie het een goed idee vond om daarvoor naar het Happy Forest-vakantiepark te gaan en hun nieuwe partners mee te nemen, maar het is nu te laat om het nog af te blazen.Claire komt met haar vriend Patrick. Matt brengt Alex mee, de nieuwe liefde van zijn leven. Scarlett heeft haar denkbeeldige vriend Posey. Een reuzenkonijn.Met zijn vijven (of zessen?) knarsetanden ze zich door alle Verplicht Leuke Activiteiten heen, drinken ze te veel wijn als Scarlett op bed ligt, delen ze iets te intieme details over hun relatieverleden en voor ze het weten is hun vakantie veranderd in een tijdbom die eindigt waar het verhaal van deze roman begint: met een paniekerige oproep aan de politie.

four-stars
De vakantie geschreven door: Caroline Hulse
Bladzijden: 366
Uitgeverij: A.W. Bruna | 23 September 2020
Genre: Romance
Vertaald door: Anda Witsenburg
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Kerstlichtjes om een konijntje op een donkere zwarte cover. Ik hou ervan! De aanlokkelijke tekst in combinatie met de sticker doet je dit boek sowieso oppakken. Na het lezen van de synopsis wist ik dat ik dit boek perse wou lezen.

Wat vind ik van het verhaal

Stiekem verwachte ik na het lezen van de synopsis iets heel anders dan ik kreeg. Ik verwachte, mede door de referentie op de sticker aan de Luizenmoeder, een heel humoristisch boek waarbij de tranen je over de wangen zouden rollen van het lachen. Er kan immers zo ontzettend veel mis gaan als je met je ex en diens nieuwe partner op vakantie gaat, al doen jullie nog zo je best voor het kind in het spel.

Toch bracht dit boek behalve wat hilarische stukjes ook een behoorlijke dosis drama met zich mee. En toch ook wel weer het pijnlijke inzicht wat een gevolgen een scheiding eigenlijk voor een kind teweeg kunnen brengen.

Het boek begint zogezegd eigenlijk met een gebeurtenis aan het eind. Hoe onze hoofdpersonen daar terecht zijn gekomen lees je vanuit elk van hun povs en vanuit interviews die met hen gedaan worden.

Voor mij waren de stukjes met Scarlett en Posey toch wel een van de leukere dingen om te lezen. De rest was een beetje zielig van tijd tot tijd. Je leest namelijk de struggles die de personages in dit boek hebben, en dat zijn er best wat!

Matt en Patrick zijn allebei bijzonder aparte mannen met elk hun issues en Alex is ook absoluut een geval apart. Matt en Patrick hebben geen al te hoge pet op van elkaar en beide nieuwe partners hebben de angst dat Matt en Claire stiekem nog naar elkaar verlangen.

Wanneer je al deze mensen in een niet al te groot vakantiehuisje stopt samen met een opstandig klein kind en haar denkbeeldige bijdehand reuzekonijn is dat een recept voor ellende.

Ik zie absoluut waarom er vermeld is voor de liefhebbers van Liane Moriarty want de vibe die je krijgt tijdens het lezen is zeker aan elkaar gewaagd.

Conclusie

Jaloezie, onzekerheid, leugens en Posey. ‘De vakantie’ is een Parent Trap achtig verhaal waar iedereen wel van kan genieten. Zelfs als je nog nooit te maken hebt gehad met een scheiding zitten er stukjes in waar je herkenning in kunt vinden. Een ding is zeker, na het lezen van dit boek zul je nooit, maar dan ook nooit met een ex en diens nieuwe partner er op uit gaan.

De vakantie ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.