Recensie | De vermisten, Emma Rowley

Recensie | De vermisten, Emma Rowley

De bloedstollende thriller De vermisten van Emma Rowley gaat over de nachtmerrie van iedere moeder. Kate krijgt haar vermiste dochter aan de telefoon, maar weet niet waar ze is.

Kate werkt als vrijwilliger voor een hulplijn voor vermiste jonge mensen die weggelopen zijn van huis. Kate kan hun boodschap doorgeven aan hun familie, zonder te onthullen waar ze zijn. Op een avond krijgt ze een telefoontje van iemand die klinkt als haar eigen dochter Sophie, die al lange tijd vermist is en van wie elk spoor ontbreekt. De verbinding is heel slecht. Ze hoort dat de jonge vrouw bang is, en niet veilig. Kate is vastbesloten om haar dochter op te sporen, maar iedereen om haar heen denkt dat ze spoken ziet. Kate moet alles op alles zetten om haar vermiste dochter terug te vinden.

five-stars
De vermisten geschreven door: Emma Rowley
Bladzijden: 288
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 23 January 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Zoals je onderin de rating zult zien heb ik de cover buiten beschouwing gelaten. Dit omdat ik hem echt absoluut niet aantrekkelijk vind!

Toen ik de najaarsaanbieding doorbladerde viel mijn oog meteen op dit verhaal door de tekst; ‘Bloedstollende thriller over de nachtmerrie van elke moeder’. De titel van het boek zou worden ‘Dode Lijn’ zoals je hier rechts kunt zien en de cover oogde heel anders als het uiteindelijke resultaat dat je hieronder ziet op de foto.

Ik vind het ontzettend jammer dat ze van deze cover zijn afgeweken want de titel en cover hoe hij nu is uitgebracht vind ik alles behalve aantrekkelijk! De cartooneske vrouw in de potloodventers jas op een achtergrond van wat lijkt op duinen….. Nope, geen logische cover! Ook vind ik dat deze titel stiekem een beetje spoiler gevoelig is!

Voor mij dus qua cover een no-go maar de inhoud maakt alles goed!!!

Toen ik de synopsis van dit boek las in de catalogus wist ik meteen dat ik het moest lezen! Zo nu en dan lees ik graag een thriller en deze leek me ontzettend spannend!

Meteen vanaf de eerste bladzijden was ik ‘hooked’! Kates leven is een ontzettende puinhoop waarin ze zichzelf overeind probeert te houden.

Haar dochter Sophie is weggelopen van huis en heeft op een briefje aangegeven dat ze ruimte nodig heeft. Natuurlijk waren er wel wat puberale ruzietjes maar Kate kan maar niet geloven dat ze echt zomaar zou wegblijven. Helaas zijn zonder overige knooppunten de politie en haar familie niet echt een grote steun.

In zichzelf gekeerd probeert Kate de ene na de andere dag te overleven tot zij, twee jaar na haar dochters verdwijning, bij haar vrijwilligerswerk opeens een telefoontje krijgt van iemand die precies klinkt als haar dochter!

Kate krijgt het niet uit haar hoofd! Is Sophie wel echt weggelopen? Of is ze soms ontvoerd?

Haar familie lijkt haar niet serieus te nemen en ook de politie lijkt zich eerder te ergeren aan Kate dan behulpzaam te zijn. De emotioneel verwoestende dagen daarna laten je elke emotie voelen, helemaal als je moeder bent grijpt dit boek je echt bij de keel!

Dat dit een debuut is zou je absoluut niet zeggen want ik vond dit echt een briljante thriller!

Echt elke bladzijde schreeuwt van de wanhoop die Kate voelt en naarmate je in het boek vordert trek je net als haar verschillende conclusies en blijf je hopen dat ze haar dochter weer te zien krijgt.

Dit boek zit echt boordevol spanning en heeft een intense en sterke plot. Veel kan ik hier niet over uitweiden dit moet je echt zelf ondervinden!

Emma Rowley is een auteur die op mijn auto-buy lijstje terecht is gekomen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment