Recensie | De vloek van de Ferox (De Bieb-bende #8), Michael Reefs

Recensie | De vloek van de Ferox (De Bieb-bende #8), Michael Reefs

Wie kan de eeuwenoude vloek verbreken?

Als in de kas van Villa Zomergoud een hanger van een oud standbeeld begint te gloeien, ontvouwt zich voor de Bieb-bende een nieuw mysterie. De kunstenaar Pilotti blijkt onder zijn standbeelden geheimen te hebben verstopt. En die hebben alles te maken met de vloek die op de Ferox rust, het schip van George Hill.

De Man met de Bijl wil niets liever dan de vloek van zijn schip verbreken, zodat hij eindelijk zijn meesterplan kan voltooien: de eigenschappen van de kinderen afnemen en afdalen naar het diepste punt van de heuvel. Lukt het de kinderen om hem opnieuw te slim af te zijn?

five-stars
De vloek van de Ferox geschreven door: Michael Reefs
Bladzijden: 449
Serie: De Bieb-bende #8
Meer van deze auteur: Het Middernachtcircus , Bram en het Zoldermysterie, De Toren van Enigma (De Bieb-bende #7), Bram en de Orde van Avalon, Het grote Bieb-bende doeboek!
Uitgeverij: Uitgeverij Stormsteen | 1 May 2019
Genre: Jeugd
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De covers van Michael zijn boeken zijn echt ontzettend mooi ontworpen! Door het gebruik van stukjes uit het verhaal op de cover en de vele kleuren springen de boeken uit de Bieb Bende serie je echt in het oog!

Alweer het achtste deel in de serie! Ik ben benieuwd of Michael me weer kan verrassen in dit nieuwe avontuur van de Bieb Bende!

Voor wie de Bieb-bende nog niet kent of niet weet wat hun queeste is even kort samengevat:

Er worden twaalf Hemelrijders vermoord in het huis op de heuvel en hun zielen worden opgesloten in schilderijen die diep in de heuvel zijn verborgen. Er zijn vijf kinderen (de Bieb-bende) die de roep om hulp horen en in twaalf maanden de Hemelrijders moeten bevrijden. Elke maand krijgen ze nieuwe aanwijzingen waarmee ze één Hemelrijder kunnen bevrijden.

Zoals de lezers van de Bieb Bende serie weten moeten de kinderen, naast hun school en probleempjes in hun privé leven, elke maand aanwijzingen zoeken om de Hemelrijder van die maand te bevrijden.

Dat levert elke keer al spannende avonturen op maar deze maand lijkt de strijd tegen het kwaad er om te gaan spannen!

Waar vorige maand Melanie al zoveel gevaar liep doordat de Kwade Machten haar beheersten lijkt de groep deze maand nog meer gevaar te lopen! Behalve de Kwade Machten kruisen namelijk ook Angelique en George weer hun pad!

De aanwijzingen zitten deze maand op nog lastigere plaatsen, wat voor ons nog spannender is om te lezen, en vaker dan voorheen word de groep van elkaar gescheiden. Ze komen steeds meer te weten over de geschiedenis van Pilotti maar ook over wie ze wel of niet kunnen vertrouwen…

Dit avontuur loopt op tot een ontzettend spannend gevecht met nieuwe monsters en onverwachte tegenslagen!

De vraag is…. gaan de kinderen dit overleven?

En dat lezen we in het negende deel!!! Want dit boek eindigt met een enorm spannende cliffhanger!

Na het lezen van dit deel wil je meteen door in het volgende!

“De vloek van de Ferox is adembenemend! Steeds magischer, steeds spannender! Het lijkt onmogelijk maar de Bieb Bende word met elk deel beter!”

Wat ik ook heel erg mooi vind aan dit boek is dat duidelijk word dat sommige van de kinderen bepaalde dingen gewoon niet durven en dat de groep daar ook goed op reageert en zich opsplitst in groepjes met ieder zijn/haar taak! Zo zie je dat je niet altijd dapper of sterk hoeft te zijn maar dat je er met hulp van je goede vrienden ook komt!

[bol_product_links block_id=”bol_5cff99aa585ef_selected-products” products=”9200000100530725″ name=”ferox” sub_id=”” link_color=”F4907C” subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”F4907C” deliverytime_color=”F4907C” background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”796″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Er ook een ontzettend tof vakantie doe-boek uitkomt van de Bieb Bende!

Dit ontzettend leuke doe-boek staat vol met je favoriete personages uit de verhalen en zit tot de nok gevuld met puzzels, raadsels, spelletjes en verhalen!

Hieronder kun je een paar bladzijden uit dit doe-boek inkijken!

Deze maand begin ik de blog tour rondom dit boek!

Je kunt dus bij de volgende bloggers nog een recensie lezen:

9/7  – Connies Boekkies
17/7 – Fantasywereld.nl
1/8   – Graag Gelezen
10/8 – Gaaf voor Kinderen
14/8 – Mustreads or Not
21/8 – Kinderboekenjuf.nl

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.