Recensie | De zeven zussen, Lucinda Riley

Recensie | De zeven zussen, Lucinda Riley

Na de plotselinge dood van hun vader komen Maia en haar zussen bij elkaar in hun ouderlijk huis, een prachtig landhuis aan het Meer van Genève. De zussen werden als baby door Pa Salt geadopteerd en krijgen na zijn dood allemaal een brief met een mysterieuze verwijzing naar hun afkomst. Maia's verleden brengt haar naar Rio de Janeiro. Daar aangekomen probeert ze met de weinige aanwijzingen die ze heeft haar achtergrond te ontrafelen. Het voert haar tachtig jaar terug in de tijd, naar de bouw van het wereldberoemde Christus de Verlosser-beeld én de glamour van de jaren twintig in Parijs. Slaagt zij erin haar ware identiteit te achterhalen? De zeven zussen is het eerste deel uit een zevendelige serie over liefde, verlies en de zoektocht naar wie je werkelijk bent.

five-stars
De zeven zussen geschreven door: Lucinda RIley
Bladzijden: 622
Uitgeverij: Xander Uitgevers | September 25th 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De zeven zussen | De coverzeven zussen

Ik kreeg dit boek aangeboden door e-mailcontact met de uitgever. Ze maakte me nieuwsgierig door dit boek aan te bieden met de tekst “Ik maakte een paar weken terug de fout om te beginnen met lezen, en inmiddels ben ik bij boek 3 beland… Een aanrader dus!”

Ik had nog geen cover gezien en besloot blind af te wachten! Toen het (heerlijk dikke) boek op de mat viel was wat ik zag een prachtig meer, maar het geeft niet veel weg! Bij het openslaan ben ik wel even verliefd want de binnenkanten van de flap zijn bedrukt met het hele meer! Echt prachtig!

De cover geeft misschien wel een beetje het ‘old skool’ romannetje gevoel maar laat je alsjeblieft niet misleiden! Het boek is machtig mooi!

De zeven zussen | De binnenkant

Zoals hierboven gezegd zet de cover je misschien ietwat op het verkeerde been, zo ook bij mij!

Ik werd zelfs een beetje huiverig, ik had tenslotte een recensieboek ontvangen van maar liefst 622 bladzijden waar ik nu een beetje tegen opkeek? Gezien mijn regel recensieboeken meteen (uit) te lezen sloeg ik hem toch open en raakte vrijwel meteen in de ban van dit verhaal!

Pa Salt, zo genoemd door Maia, heeft allemaal geadopteerde kinderen. Hij is een heel vermogende man die elk van de  zussen uit een ander deel van de wereld heeft gehaald. Hij heeft iets met sterren en hij vernoemt ze allemaal op volgorde naar zijn favoriete sterrengroep. Wanneer hij plots overlijd en de zussen weer samenkomen in Atlantis (een waanzinnig omschreven idyllische plek  gelegen aan het meer van Genève (Juist, dat meer van die prachtige cover) en enkel bereikbaar per boot) overhandigd de advocaat van Pa Salt aan ieder van hen een envelop en doet hij nog een onthulling waardoor alle zussen kunnen gaan zoeken waar ze precies vandaan komen.

In dit eerste boek wordt dus het verhaal van de oudste zus Maia verteld en dat neemt je mee over de wereld! Wanneer ze naar haar geboorteland vertrekt ontdekt ze met de hulp van een schrijver wiens werk zij vertaald en een dienstmeisje het ware verhaal achter haar adoptie.

Een zoektocht door heden en verleden die je niet in de koude kleren gaat zitten! Momenten vol hoop, liefde en tegenslagen die je samen met Maia beleeft zorgen ervoor dat dit boek je vastgrijpt en niet meer los laat.

“Het leven is een mallemolen vol plezier en verdriet. Van de ene op de andere dag kan alles veranderen en zekerheid heb je nooit!”

Dit boek is niet alleen een verhaal over zussen maar geïnspireerd door de legendes van het zeven sterren tellende hemellichaam The Pleiades, ofwel the Seven Sisters kom je ook bij de zeven wereldwonderen. Hoe dit alles met elkaar is verweven is echt geweldig!

Lucinda Riley heeft een haast niet neer te leggen verhaal geschreven. Dit is het eerste boek dat ik van haar las en ik kijk echt uit naar de andere boeken in deze zevendelige serie. Ik moet weten wie Pa Salt is en waarom hij de zussen uit alle windstreken heeft gehaald.

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments