Recensie | Deze Kerst, J.L. Beck en C. Hallman

In groep één kreeg ik een hekel aan hem. Hij gooide toen een kikker op me en noemde mijn staartjes ‘stom’. In groep vijf schold hij me uit voor ‘brillie’ en maakte mijn sproeten belachelijk. En toen, op de middelbare school, haalde hij zo’n vreselijke streek met me uit dat ik bezwoer nooit zijn naam meer hardop uit te spreken. Nooit meer naar zijn irritant knappe gezicht zou kijken. En nooit meer aan hem zou denken.En dat ging best prima…Nou, het ging prima tot hij tijdens de feestdagen ineens opduikt in het vakantiehuisje van mijn familie. Wat blijkt? Zijn broer heeft verkering met mijn zusje. Om alles nog erger te maken, moet ik een kamer met hem delen en slapen we samen in een stapelbed. Ja, je hoort het goed… een stapelbed.
Ik heb al sinds mijn zesde geen verlanglijstje meer gemaakt, maar ik ben wanhopig.
Lieve Kerstman,Dit jaar heb ik maar één wens. Zorg er alsjeblieft voor dat Jonas Wilder uit mijn leven verdwijnt.Veel liefs,Hannah.

Recensie | Deze Kerst, J.L. Beck en C. HallmanDeze Kerst geschreven door: J.L. Beck, C. Hallman
Vertaald door: Olga Hoekstra
Uitgeverij: Tinteling Romance | december 2020
Genre: Romance
Bladzijden: 87
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

Misschien moet ik er maar niks over zeggen 😉 Het is gewoon weer cheesy AF. Deze kerst vraag ik aan de kerstman om een verbod op cheesy mensen op covers!

Wat vind ik van het verhaal

Enemies to lovers is iets dat ik altijd graag mag lezen.

En deze kleine novelle was schattig maar toch haal ik net als bij de recensie eerder deze week van ‘De Kerstborrel’ even aan dat ik echt geen fan ben van zulke dunne boekjes.

Dat gezegd hebbende is ‘Deze Kerst’ wel beduidend beter qua opbouw in weinig ruimte. Je hebt een geschiedenis van de hoofdpersonages en dat maakt dat je toch geïnteresseerder bent in hun verhaal.

Hannah en Jonas stellen je zeker niet teleur. De chemie tussen deze twee personages is lovable en daarom was ik ook snel betrokken in dit verhaal. Je vliegt in volle vaart door deze 87 bladzijden heen omdat er een flinke dosis humor in dit verhaal zit.

Ik hield van (bijna) iedereen, vooral oma met haar uitspraken. Hoewel ik bij één stukje toch even mijn wenkbrauwen optrok. Helemaal pro open-minded en praten over seks met iedereen. Maar net uit bed stappen en dan een oma die vraagt of hij een grote had? Nehhh…. dat is net een tikje TMI te noemen.

Verder zou ik natuurlijk ik niet zijn als ik ook nog wat zeik puntjes had 😉

Azijn modus aan

In de synopsis word gerefereerd naar een brief die ze aan de kerstman schrijft. Er is geen brief aan de kerstman enkel een schietgebedje op bladzijde 30.

Ietwat onlogisch zoals Jingle Bells neuriën terwijl je je tanden poetst en tot 60 telt. Multitasking oké, maar dit is gewoon echt undoable, ik heb het meerdere mensen laten proberen!

Maar helaas ook wat foutjes in de tekst. In een verhaal van 300 bladzijden zou ik me daar minder aan ergeren want qua redactie is dat meer werk maar in 87 bladzijden zouden niet zoveel foutjes moeten zitten.

Blz 31 – midden in de kijken sta
Blz 39 – komen allemaal een meedoen
Blz 43 – die bank ik zo oncomfortabel
Blz 48 – het is boek van Harry Potter
Blz 69 – als ik haar met twee vingers in haar
Blz 78 – wat je weet i.p.v. wat weet

Wil jij ‘Deze Kerst’ ook lezen?

Je leest hem gratis met Kobo plus!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.