Recensie | Dit is allemaal waar, Lygia Day Peñaflor

Recensie | Dit is allemaal waar, Lygia Day Peñaflor

'We zijn vrienden met Fatima geworden omdat ze schrijfster is. Als je een leeuw knuffelt moet je niet gek opkijken wanneer hij je bijt'

Vier tieners raken bevriend met hun favoriete auteur. Na een tijdje ontdekken ze dat zij hun grootste geheimen verwerkt heeft in haar nieuwe boek. Met grote gevolgen... Waren ze wel echt bevriend met de beroemde Fatima of zag zij hen alleen als materiaal voor haar nieuwe hoofdpersonen?

Dit boek bestaat uit interviews en dagboekfragmenten van de betrokken tieners. De een haat auteur Fatima, de ander is nog steeds fan, weer een ander zwijgt in alle talen. Dwars daardoorheen lees je fragmenten uit de geruchtmakende roman die Fatima over hen geschreven heeft. Waar ligt de grens tussen feit en fictie, tussen misbruik en inspiratie? Heeft Fatima iets verschrikkelijks gedaan of juist iets heel moois? Lees en oordeel zelf.

three-stars
Dit is allemaal waar geschreven door: Lygia Day Peñaflor
Bladzijden: 312
Uitgeverij: Young & Awesome | 13 June 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

De cover deed me meteen denken aan wat andere ya boeken en daardoor kreeg ik al wat hogere verwachtingen. Gek hé hoe een cover daar voor kan zorgen!

Ik was zo enthousiast toen ik de synopsis las! Ik kreeg meteen een beetje een Een van ons liegt gevoel maar ik werd helaas teleurgesteld.

Dit is allemaal waar gaat over vier tieners die hun geheimen verklappen aan hun favoriete bestsellerauteur. Maar wanneer deze auteur hun verhalen gebruikt om een boek te schrijven worden de vier in een afschuwelijke positie geplaatst.

Helaas kreeg ik geen echte klik met de personages. Ik weet niet of dat kwam door de manier van lezen?

Normaal vind ik het geweldig als een boek geschreven is met bijvoorbeeld e-mailtjes, tekstberichtjes of zoals in deze interviews, nieuws fragmenten en dagboekbladzijden. Maar op de een of andere manier liep dat in dit boek niet zo lekker.

Dit is allemaal waar wordt verteld vanuit vier perspectieven: Miri (interviews), Penny (interviews), Soleil (e-mails en tekstberichtjes), en “fictieve” stukjes uit Fatima Ro’s boek verteld via “Brady” oftewel Jonah. Hierdoor raakte ik soms de kluts kwijt waardoor ik net niet lekker door kon lezen!

Het meest vervelende vond ik dat de synopsis je een idee geeft van een mysterie maar er tijdens het lezen totaal geen spanning aanwezig is. Ik denk dat ik gewoon dacht dat het een beetje meer thriller/mysterie zou zijn, maar het ging meer over echte en valse vriendschappen.

Leuk maar niet fantastisch. Ik verwachtte een mysterie met plot twists maar kreeg helaas niet wat ik wou!

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment

  1. Nee dat klopt de synopsis geeft echt een verkeerde indruk. En ook ik had minder met de personages terwijl ik dat bij Follow me back bijvoorbeeld wel had.