Recensie | Dit is ons verhaal, Ashley Elston

Recensie | Dit is ons verhaal, Ashley Elston

In dit moordmysterie is niets wat het lijkt
Niemand weet wat er is gebeurd die ochtend in River Point. Vijf jongens gingen het bos in, vier kwamen er terug. Iedereen heeft een motief, maar niemand praat.
Kates bijbaantje bij de plaatselijke assistent-officier van justitie is niet bepaald spannend, totdat haar baas op de grootste zaak wordt gezet die hun stadje ooit gekend heeft. Iedereen heeft het over de jongens van River Point. Er is bewijs dat de jongens schuldig zijn, maar de officier van justitie wil dat de zaak in de doofpot wordt gestopt. Hij heeft zijn functie namelijk te danken aan hun machtige families.Kate heeft zo haar eigen redenen om de zaak op te willen lossen en laat het hier niet bij zitten. Maar kan ze de geheimen van de jongens ontrafelen zonder haar eigen geheimen te onthullen? Terwijl Kate gevaarlijk dicht bij de waarheid komt, wordt duidelijk dat niemand is wie hij lijkt. Als Kate niet snel ontdekt wie de echte dader is, komen er levens op het spel te staan… inclusief dat van haarzelf.
Drama, suspense en onverwachte wendingen – een boek dat je niet meer weg kunt leggen! Riverdale en 13 Reasons Why meets John Grisham en Karen McManus.

four-stars
Dit is ons verhaal geschreven door: Ashley Elston
Bladzijden: 320
Meer van deze auteur: 10 Blind dates, 10 truths en een dare
Uitgeverij: Best of Ya | 15 July 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Ella Vermeulen
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Een spannende synopsis, een mysterieuze verborgen woord op de voorkant en een gewei op één van de vijf! Ik hou van boeken die je intrigeren door meerdere dingen zoals ‘Dit is ons verhaal’ deed. Een prima cover om mensen mee aan te trekken!

Wat vind ik van het verhaal

Wat een talent heeft Ashley Elston dat ze zowel fluffy boeken als thrillers kan schrijven! Vorig jaar las ik haar humoristische 10 Blind Dates en daar was ik ook echt weg van maar met ‘Dit is ons verhaal’ heeft ze me over de streep getrokken. Wat een heerlijk in elkaar gezet plot.

‘Dit is ons verhaal’ is een verhaal over vijf beste vrienden, zoals zo vaak vierden ze feest op River Point en gingen ze samen op jacht. Hun feesten en gedrag ging soms te ver maar zoals het rijkeluis jongetjes betaamd komen ze toch wel overal mee weg.

Maar deze keer ging het mis, slechts vier jongens kunnen het navertellen. Wie van deze vier heeft Grant vermoord?

Onze hoofdpersoon Kate is toevallig op de juiste plek op de juiste tijd, een stage plaats bij de assistent-officier van justitie. Kate wil het mysterie oplossen en erachter komen wie Grant heeft vermoord. Gelukkig voor haar heeft haar moeders baas haar hulp nodig en krijgt Kate hierdoor een beter inzicht in de zaak.

Door haar werk raakt Kate dieper betrokken met de zaak dan wellicht goed voor haar is. Ze is er echter op gebrand om de moordenaar te vinden en doet hier dan ook alles voor, zelfs als ze wat regels moet overtreden. Maar wat als de moordenaar haar ook in het oog krijgt?

Dit verhaal heeft meerdere elementen die de spanning hooghouden. Zo lees je ook tussendoor tekstberichtjes en transcripten, is niet iedereen wie je denkt dat hij is en lees je ook stukjes gedachtegang van de dader!

Conclusie

Op bladzijde één beginnen en niet stoppen tot je het boek dichtslaat. Heerlijk!

Boeken met spanning en gevaar zijn echt mijn ding en ‘Dit is ons verhaal’ laat je zien hoe dun de lijn is tussen vriend en vijand. Een paar mini puntjes, maar wel echt een pageturner!

Minpuntjes

Hoewel ik mezelf er tijdens het lezen overheen heb kunnen zetten is het niet heel erg aannemelijk dat een tiener die stage loopt bij een officier van justitie al deze vertrouwelijke informatie onder ogen krijgt. Maar goed de doelgroep zal hier denk ik geen vraagtekens bij plaatsen!

Het einde was net ‘too feelgood’ voor mij! Net een tikje te veel een kat komt altijd op zijn pootjes terecht. Maar als nog vond ik het boek geweldig dus laat dat je vooral niet tegen houden!

‘Dit is ons verhaal’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment