Recensie | Donker blauwe woorden, Cath Crowley

In de tweedehandsboekwinkel van Henry’s vader staat een kast met boeken waarin klanten mogen schrijven. In deze kast laat Rachel een liefdesbrief achter voor hem, vlak voordat ze gaat verhuizen. Hij beantwoordt haar brief niet. Jaren later keert Rachel terug naar de boekwinkel. Krijgen Rachel en Henry een tweede kans?

four-stars
Donkerblauwe woorden geschreven door: Cath Crowley
Bladzijden: 293
Uitgeverij: Young & Awesome | April 19th 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Donkerblauwe woorden | De coverdonkerblauwe woorden

Mij sprong hij meteen in het oog met al die vakjes en dus moest ik hem ook oppakken! Van dichtbij zie je dat de lichte vakjes opengeslagen boeken zijn. Op de achterkant zie je dan in de open boeken wat teksten uit brieven staan.

Dit maakte me ontzettend nieuwsgierig en dus liep ik er meteen mee richting kassa!

Donkerblauwe woorden | De binnenkant

Zoals je dus hierboven kunt lezen was dit echt een coverbuy voor mij!

Aan de hand van de flaptekst wist ik niet goed wat ik moest verwachten. Waren het voornamelijk brieven die ik in dit boek zou lezen of zou het echt een verhaal vormen bij elkaar?

Ik hou er van als boeken uit meer bestaan dan gewoon tekst. Toevoeging van brieven/e-mailtjes/sms’jes ik vind het allemaal super en dus vond ik de brieven in dit boek ook erg leuk om te lezen.

Het verhaal rondom Rachel en Henry is echter niet zomaar een liefdes verhaal. Eigenlijk is het verhaal aan beide kanten best zielig.

Ik vraag me af of de toekomst ons hints stuurt om ons voor te bereiden, zodat het verdriet ons niet kapot maakt als het komt.

Dit boek gaat eigenlijk meer dan over liefde over verdriet, rouw en hoop op een nieuw begin!

De setting van het boek in een tweedehands boekwinkeltje dat perfect werd beschreven was een heerlijke plek waar ik over weg kon dromen. En de Brievenbibliotheek was echt een geweldig concept waarvan ik zou willen dat het hier ook bestond!

Hoe heerlijk het digitale tijdperk ook is, anders lazen jullie dit nu ook niet, ik mis toch wel de handgeschreven post van vroeger!

De afwisseling tussen de pov’s van Henry en Rachel waren precies goed op elkaar afgestemd zodat je alle kanten van het verhaal goed kon begrijpen! Al kon ik soms de keuzes van Henry echt niet waarderen!!!

Wat ik niet verwacht had was de humor in dit boek! Want hoewel het verhaal best zielig is ga ik op sommige bladzijden echt stuk!

Voorzichtig met mijn penis, alsjeblieft!

Wat je dus in dit boek kunt verwachten is een verhaal vol uiteenlopende emoties met een heerlijk einde!

[bol_product_links block_id=”bol_59a01e93b0f6f_selected-products” products=”9200000071999563″ name=”donkerblauwe woorden” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.