Recensie | Doodsimpel (Roy Grace, #1), Peter James

Recensie | Doodsimpel (Roy Grace, #1), Peter James

Een macabere grap loopt gruwelijk uit de hand.
Michael Harrison gaat bijna trouwen. Zijn vrienden besluiten hem eens flink te grazen nemen en verzinnen een sinistere grap. Op zijn vrijgezellenavond voeren ze hem dronken, waarna ze hem achterlaten in een doodskist met een fles whisky en een walkietalkie. Maar wanneer de vrienden wegrijden om hem een paar uur flink te laten zweten, krijgen ze een fataal ongeluk. Niemand weet waar Michael is, ook Michael zelf niet, die langzaam ontwaakt uit zijn roes.
Met nog maar drie dagen te gaan voor de bruiloft, wordt hoofdinspecteur Roy Grace ingeschakeld door de bloedmooie en zeer bezorgde verloofde, Ashley Harper. Met maar bar weinig aanknopingspunten moet Grace aan de slag. Zelfs Mark Warren, Michaels beste vriend en zakenpartner, en bij uitstek degene die zou moeten weten waar Michael uithangt, kan hem niet verder helpen. Gaandeweg komt Grace erachter dat de meerdere mensen baat zouden kunnen hebben bij de verdwijning van Michael meer dan iedereen zich realiseert.
Want de een zijn dood is de ander zijn brood doodsimpel.

four-stars
Doodsimpel geschreven door: Peter James
Bladzijden: 383
Serie: Roy Grace #1
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | 14 February 2015
Genre: Thrillers & Suspense
Vertaald door: Jacqueline Caenberghs
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Wat vind ik van de cover

De cover is het eerste dat me aantrok. Doodsimpel op een sjofele houten doodskist. En dan die tekst ‘voor de grap levend begraven’. Het voelt direct claustrofobisch en na het lezen van de synopsis plaatste ik dit boek op mijn wensenlijst voor tijdens een van de swaps.

Wat vind ik van het verhaal

Vertrouw me als ik zeg dat als je van spannende thrillers houdt je deze echt moet lezen. Een echte pageturner vol met plotwendingen. Dit boek neerleggen is niet simpel!

Het verhaal begint met een groep vrienden die samenkomen een paar dagen voordat de bruidegom, Michael Harrison, gaat trouwen. Michael heeft een goed leven voor zichzelf opgebouwd, hij heeft een succesvol bedrijf met een jeugdvriend, een mooie verloofde en eigenlijk alles wat zijn hart begeert. Hij heeft flinke grappen uitgehaald met zijn vrienden op hun vrijgezellenfeesten en nu besloten zij om de ultieme grap met hem uit te halen. Voordat ze het deksel van de kist dichtschroeven, laten ze Michael achter met een zaklamp, een pornoblad, een fles whisky, een walkietalkie en een luchtslang. Hun plan is om weg te rijden voor een paar drankjes en dan terug te gaan om Michael op te halen, maar op weg naar de volgende pub zijn ze betrokken bij een verkeersongeval en zijn er geen overlevenden.

Hoe lang kan Michael overleven als niemand weet waar hij is?

Terwijl de trouwdag nadert denkt de politie aan een weggelopen bruidegom. Ashley, Michaels verloofde kan dit niet geloven en is vastbesloten de bruiloft door te laten gaan. Ze is er van overtuigd dat hij bij het altaar zal verschijnen.

Terwijl de politie op zoek gaat naar aanwijzingen, wordt al snel duidelijk dat sommige mensen meer weten over Michaels verblijfplaats dan ze bereid zijn te onthullen. Was het een ongeluk of blijkt de grap een gemeen spel?  Het zet een reeks gebeurtenissen in gang die samen een ontzettend spannend verhaal vormen met een geweldige plot!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.