Recensie | Drie wensen, Liane Moriarty

Recensie | Drie wensen, Liane Moriarty

Ze zeggen dat ongeluk altijd in drieën komt, voor de zussen Lyn, Cat en Gemma Kettle, is dit in het jaar dat ze 33 worden niet anders.Lyn heeft moeite om de juiste balans te vinden tussen het moederschap, haar werk en haar huwelijk. Cat, die al haar vrienden jaloers maakt met haar perfecte huwelijk, heeft niet in de gaten dat haar man een geheim verbergt dat haar leven op zijn kop zal zetten. En Gemma, die maar niet weet wat ze wil, verandert elke paar maanden van baan én van vriend, al heeft ze nu een man ontmoet bij wie ze weleens rust zou kunnen vinden. In deze turbulente tijden is de band tussen de drie zussen sterk genoeg om alles samen te doorstaan. Tot de avond van hun vierendertigste verjaardag. Tijdens een etentje worden onthullingen gedaan en dingen uitgesproken, die niet meer terug te nemen zijn…

five-stars
Drie wensen geschreven door: Liane Moriarty
Bladzijden: 397
Meer van deze auteur: Grote kleine leugens, Het geheim van mijn man, Bijna echt gebeurd, Appels vallen niet
Uitgeverij: A.W. Bruna | oktober 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

hot mess

Ik hou van de nieuwe covers op de boeken van Liane Moriarty! Ik heb de pocketversies ooit gekregen maar die trokken me totaal niet! Daardoor gaf ik ze ongelezen weg en wist ik dus nooit wat een geweldige auteur Liane is. Zo zie je wat een goede cover kan doen!

Ik heb al eerder andere boeken van Liane gelezen en was daar tot op heden altijd positief over! Drie Wensen was haar debuut en dus was ik zeer benieuwd of ze vanaf het begin al zulke heerlijke boeken schreef.

Drie wensen is behoorlijk vol van het getal 3! Een 33 jarige drieling! Niet zomaar een drieling, Lyn en Cat zijn de identieke blonde zussen en Gemma is de roodharige ‘buitenstaander’. De zussen grappen weleens dat zij gewoon geadopteerd is!drie wensen

Lyn, Cat en Gemma trekken overal de aandacht, niet alleen omdat ze vrij grote verschijningen zijn maar ook omdat ze nogal aanwezige persoonlijkheden zijn!

Maar toch heeft elke zus ook iets in haar leven waarvan ze zouden wensen dat het anders was. Lyn is nogal van het obsessief plannen, Cat heeft een grote kinderwens die maar niet lijkt uit te komen totdat ze op iets anders stuit! En Gemma, de ronddwalende beroepszwerver, houdt geen relatie langer vol dan zes maanden, maar dit heeft een duistere reden die haar zussen niet kennen!

Elk van hun verhalen heeft zijn ups en (heel diepe) downs maar door de (toch) sterke zussenband lijkt niks onoverkomelijk.

Dit boek greep me ontzettend aan doordat het verhaal van één van de zussen haast autobiografisch aanvoelde. Dat is denk ik gelijk de kracht van Liane Moriarty. De manier waarop zij haar karakters schrijft is altijd op een vlak herkenbaar. Zo kun je jezelf echt verdiepen in haar boeken omdat het eigen voelt. Alsof het niet een paar personages in een boek zijn maar jouw familie! En hoewel de Kettle familie knotsgek is zou ik me ontzettend thuis voelen tussen deze heerlijke zussen.

Ook leuk in dit boek is dat we buiten de povs van de zussen ook lezen vanuit verschillende mensen hoe de Kettle familie op hun overkomt! Zowel in het heden als in het verleden. Zo krijg je nog meer een klik met alle personen!

Hartverwarmend en hartverscheurend, een echte Liane Moriarty!

Dat ze altijd te snel uit zijn? Ik heb op dit boek eigenlijk geen echte minpuntjes! Heerlijke read voor mensen die wel van een beetje romantisch familiedrama houden!

Misschien enige puntje dat er geen puzzel effect in dit boek zit? In de andere boeken van Liane zit meer mysterie, een plot dat je moet ontrafelen en in dit boek zit dat niet. Maar ik moet zeggen dat ik het in dit verhaal niet gemist heb, heb genoten van begin tot eind!

[bol_product_links block_id=”bol_59f1b9b4a307b_selected-products” products=”9200000079416525″ name=”drie wensen” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.