Recensie | Dwaalspoor, Caleb Roehrig

Recensie | Dwaalspoor, Caleb Roehrig

Rufus Holt beleeft de ergste nacht uit zijn leven. Het begint met zijn ex-vriend Sebastian die opeens opduikt, de jongen die op zijn hart ging staan alsof het een sigarettenpeuk was. Juist als Rufus verder wil gaan met zijn leven, wil Sebastian met hem "praten'. Erger wordt het niet, toch? Maar dan krijgt Rufus een telefoontje van zijn zus April, die hem smeekt om hulp. Rufus en Sebastian vinden haar onder het bloed en met een mes in haar hand – naast het dode lichaam van haar vriendje Fox Whitney. April zweert dat ze Fox niet vermoord heeft, maar Rufus kent haar goed genoeg om te weten dat ze hem niet de hele waarheid vertelt. April heeft echter iets wat Rufus nodig heeft en in ruil daarvoor wil ze zijn hulp. Behalve de jongen die hij wil haten – maar waar hij nog steeds van houdt – heeft Rufus niemand die hij in vertrouwen kan nemen tijdens die ene nacht waarin hij de onschuld van zijn zus moet bewijzen. Of moet sterven…

four-stars
Dwaalspoor geschreven door: Caleb Roehrig
Bladzijden: 304
Meer van deze auteur: Voor het laatst gezien
Uitgeverij: Van Goor | 24 January 2019
Genre: Young Adult
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Weer een prachtige hardcover! Deze past qua sfeer ook perfect bij zijn eerdere boek in de kast!

Nadat ik ‘Voor het laatst gezien’ las was ik helemaal klaar voor nog meer Caleb Roehrig! Na het lezen van Dwaalspoor kan ik niet anders zeggen dan dat hij echt heerlijke whodunit boeken schrijft!

Dit tweede boek is deels een Cluedo achtig moordmysterie maar ook een groot deel romantische tragedie!

Rufus zit in een lastig parket. Zijn leven is een groot gecompliceerd rommeltje en dat word alleen maar erger wanneer op een feestje opeens zijn ex-vriendje komt opdagen om te praten, en dat terwijl hij net dacht dat hij er over heen was! En dan word hij ook nog gebeld door zijn halfzus! Ze zit weer eens in de problemen en ze wil dat hij haar komt helpen!

Waar je net als ik echt zult denken dat April haar vriendje heeft vermoord blijft zij volhouden dat het een van de andere gasten op het feestje moest zijn! Ze heeft Rufus nodig omdat hij een goede speurneus is en bied hem daarvoor in ruil iets waar hij door omstandigheden geen nee tegen kan zeggen! En zo gaat Rufus op een speurtocht naar de dader… met een wel heel onwaarschijnlijke sidekick… zijn ex vriendje!

Een ‘fourth of July’ nacht vol gevaarlijke situaties waarbij Rufus de ene na de andere gast moet opzoeken en ondervragen. Wat het allemaal nog een tikkeltje lastiger maakt is dat elk van deze rijke, verwende en haatdragende jongeren hem absoluut niet mag!

Tot de laatste pagina van het laatste hoofdstuk blijft de spanning hoog!

Caleb Roehrig schreef een meeslepend mysterie dat je compleet flabbergasted op een dwaalspoor weet te krijgen!

Mysterie niet helemaal jou ding? Lastige relaties en familiedrama zit ook volop in dit heerlijke boek gestopt! Ik ben een Caleb Roehrig fan!

[bol_product_links block_id=”bol_5c7b01cd65e51_selected-products” products=”9200000095300881″ name=”roehrig” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.