Recensie | Een fakkel tegen het duister (Vuur en As #2), Sabaa Tahir

Op hun vlucht dwars door het Imperium vechten Laia en Elias zich een weg naar het noorden om Laia’s broer te bevrijden uit de Kauf-gevangenis. Opgejaagd door Maskers en gemanipuleerd door de meedogenloze Commandant proberen ze hun vijanden te slim af te zijn.

five-stars
Een fakkel tegen het duister geschreven door: Sabaa Tahir
Bladzijden: 464
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | November 10th 2016
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Een fakkel tegen het duister | De covereen fakkel tegen het duister

Juweeltjes!!!! Sowieso ben ik zo blij dat het hardcovers zijn! En

Een fakkel tegen het duister | De binnenkant

Als ik maar één zin mocht gebruiken om dit boek te beschrijven?

I died…. several times…. But I loved it!

Een fakkel tegen het duister gaat meteen verder waar Vuur en as eindigde. Zonder het eerste deel te herlezen en een jaar na het lezen daarvan zit ik door de heerlijke schrijfstijl van Sabaa Tahir meteen weer in het verhaal!

Eerst was ik ietwat huiverig of ik toch niet eerst deel 1 moest herlezen maar dat is echt nergens voor nodig! Voor je het weet geniet je weer met volle teugen van de ontzettende spanning in haar boeken!

Het tempo waarmee ik dit boek doorlas was weer absurd!

Elke vrije minuut riep dit boek me en ik kon wel huilen als ik geen tijd had om hem de welverdiende aandacht te geven!

Soms ben ik bij een vervolgdeel een beetje bang dat het verhaal teveel uitgespreid gaat worden over meerdere delen waardoor je stukken gaat krijgen die echt een beetje saai zijn. Het zogenoemde uitmelken wat sommige reeksen toch echt hebben! Maar weet je wat? Sabaa doet dit echt niet! Ik hield van dit boek!

Bladzijden vliegen om in de hoop dat alles goed komt! Maar stiekem weet je zelf ook wel na deel 1 dat Sabaa meer voor je in petto heeft!

Laia, Elias en Helene maken de meest vreselijke en geweldige dingen mee en ik kan je vast waarschuwen dat dit boek je niet onberoerd zal laten! Nagelbijten, hartkloppingen, opwinding en verdriet! Dit boek doet van alles met je gemoedstoestand!

Met een boek 3 in 2018 en een boek 4 in 2019 begeeft mijn verwachtingsvolle hart het bijna!

Het liefst zou ik een tijdmachine bouwen want ik ben zo benieuwd hoe het verder gaat!!!! Dit boek krijgt echt niet genoeg lof hier in ons kikkerlandje!

Ik kan niks slechts zeggen over dit boek! Je moet deze serie gewoon lezen! Een niet neer te leggen reeks!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

9 comments

  1. Ik heb de eerste al gelezen, en ik kan zeggen, I LOVE DEEL 1! Ik ga zo snel mogelijk deel 2 lezen! En dan kom ik er nu ook nog achter dat deel 3 er ook al uit is. Ik hou zo erg van dit boek!