Recensie | Een man om op te (vr)eten, Petra Hülsmann

Recensie | Een man om op te (vr)eten, Petra Hülsmann

Voor haar is liefde zwijmelmuziek en geurkaarsen, voor hem is het deathmetal en een zwijnenstal.

Een paar dingen zijn voor Isabelle absoluut heilig: haar lievelingssoap op tv, haar werk in de bloemenwinkel en haar dagelijkse kom soep in het verlopen restaurant aan de overkant. Hoezo controlfreak? Ze kan gewoon niet tegen verrassingen! Dan wordt 'haar' restaurant overgenomen door de hippe kok Jens, die weigert om haar vaste lievelingssoep te maken. Helaas blijkt zijn chocoladetoetje onweerstaanbaar. En voor ze het weet, staat haar geordende leventje op z'n kop!

Terwijl ze krampachtig probeert om de vaste orde te herstellen, blijkt haar hart intussen al heel andere plannen te hebben...

five-stars
Een man om op te (vr)eten geschreven door: Petra Hülsmann
Bladzijden: 416
Meer van deze auteur: Een hart vol hommel(e)s
Uitgeverij: Harper Collins | mei 2017
Genre: Romance
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Een man om op te (vr)eten | De cover

Het is nu zo’n anderhalf jaar geleden dat ik Een hart vol hommel(e)s las en daar was dan eindelijk een nieuw vertaald boek! De cover was meteen herkenbaar door de toevoeging van een amigurumi, de cupcake!

Door de heerlijk opvallende kleur en de cupcake had ik meteen zin om het te lezen!

Ik hoop dat de rest van de boeken van Petra ook vertaald worden en een soortgelijke cover krijgen, zal leuk staan in de kast! Een regenboog aan boeken!

Een man om op te (vr)eten | De binnenkant

Isabelle is een persoontje dat zich door het verleden behoorlijk vastklampt aan al haar vaste routines! Ze is eigenlijk gewoon een extreme controlfreak! Ook taxichauffeur Knut uit het andere boek van Petra is weer aanwezig met zijn wijze raad! Hij is een van Isabelles vrienden en in dit deel komt zijn leven ook wat meer aan bod! Zo heeft hij zich aan zijn eigen advies uit het vorige boek ook niet helemaal gehouden!

Isabelle werkt in het dagelijks leven als bloemist, haar passie is bloemsierkunst doordat haar vader er ook van hield en ze heeft voor elke dag tot in de puntjes gepland staan wat ze die dag doet! Zo eet ze elke dag, als elf jaar lang noodle soep als lunch bij de Vietnamese Mr. Lee! Tot daar chef-kok Jens is met een nieuw restaurant op de plek waar Mr. Lee zat!

Wanneer Isabelle op aandringen van haar bazin een kijkje gaat nemen blijkt al gauw dat er geen noodle soep te krijgen is! Wanneer zowel de bediende als de souschef niet meer weten wat te doen met Isabelles lastige smaakpalet besluiten ze om Jens er bij te halen! Deze komt al binnen met “Dus jij bent die soepfreak?” en al gauw blijkt dat ze beide nogal koppige ezels zijn! Jens vertikt het om het gerecht te maken waar Isabelle zo naar verlangt en word tijdens het eerste gesprek al horendol van al de dingen die ze niet lust!

Isabelle probeert nog wel om Jens over te halen als klant voor de bloemenzaak, maar Jens haat bloemen! En zo staan deze twee in het begin van het boek door hun passies al lijnrecht tegenover elkaar.

Dit is het begin van een pageturner! Waar je misschien normaal tegen een wat dikker boek opziet is Een man om op te (vr)eten met zijn 416 bladzijden veel te dun naar mijn smaak!

In Een hart vol hommel(es) stond een haakpatroon voor het bijtje, helaas stond hierin geen patroon voor de cupcake! Daarvoor in de plaats kwam het recept voor de chocolade malheur, iets waar je waanzinnig naar gaat verlangen tijdens het lezen van deze heerlijke roman!

Om in de taal van de auteur te blijven sluit ik af met een Duitse quote ♥

Dies ist das zweite Buch der Autorin das ich bisher gelesen habe und ich bin offiziell Fan!

Een man om op te (vr)eten | Minpuntjes?

In de vertaling zaten helaas drie zinnen die me echt tegen de borst stuitte en waar het me echt verbaasde dat de vertaling gedaan is door een 63 jarige dame:

Blz. 77 – “De hele tijd over mijn bloemen lopen kankeren”
Blz. 78 – “Liep hij voortdurend te kankeren”
Blz. 251 – “Ik wist wel dat je de hele tijd alleen maar zou gaan kankeren”

Serieus, wat is er mis met zeiken, zaniken, zeuren?

[bol_product_links block_id=”bol_59ca2a1b62f54_selected-products” products=”9200000071852566,9200000051781144″ name=”Petra Hulsmann” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.