| Recensie | Een puppy voor kerst, Simone Luijten

| Recensie | Een puppy voor kerst, Simone Luijten

In het hartverwarmende 'Een puppy voor kerst' van Simone Luijten lijkt het een eenzame kerst te worden voor Monique. Ze heeft haar echtgenoot met een ander betrapt, heeft haar boeltje gepakt en is met haar twee kinderen vertrokken. Gelukkig kan ze in het leegstaande appartementje boven de winkel van haar zus terecht. Vanuit het raam ziet ze haar nieuwe buren zich opmaken voor een prachtig kerstfeest. Moniques kinderen zijn ondertussen vooral bezig met hun kerstcadeau, het allerliefst willen ze een puppy. Maar een puppy in huis als alleenstaande ouder? Monique besluit niet bij de pakken neer te gaan zitten en stort zich vol op het opknappen van haar nieuwe woning. Dat moet nog nét lukken voor de feestdagen. Een collega weet wel iemand die Monique kan helpen klussen. En de feestdagen hebben nog veel meer voor haar in petto.

four-half-stars
Een puppy voor kerst geschreven door: Simone Luijten
Bladzijden: 121
Uitgeverij: Loft Books | 21 November 2018
Genre: Feelgood
Uitgave: E-book
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wie kan zo’n schattige pup nu weerstaan? De rode strik om zijn hals en de bokeh lichtcirkel effecten op de cover geven het net een kersttintje! Van mij had de pup nog uit een kerstcadeau doos kunnen komen… een beetje het Lady en de Vagebond idee zeg maar! Maar dat is mijn romantische insteek 😉

Het boek gaat vliegend van start! We zitten in de auto bij Monique die met haar kinderen aankomt bij hun nieuwe verblijf!

Het is 2 dagen na sinterklaas en deze magische maand is allesbehalve magisch voor haar en haar twee kinderen.

Op pakjesavond kregen haar kids mooie cadeautjes maar Monique’s verassing was alles behalve mooi! Ze komt er achter dat na 14 jaar huwelijk haar echtgenoot al een tijd vreemdgaat met zijn secretaresse.

Monique is daarom vertrokken van haar echtelijk huis met haar dochter Sophie van 10, en haar zoontje Tom van 7. Haar zus heeft een winkeltje waar boven een appartement zit wat als magazijn wordt gebruikt en hier kan Monique met haar kinderen verblijven.

Maar met het vertrek heeft ze alles achtergelaten en dus begint haar nieuwe start met betonnen vloeren en luchtbedden. En een lege bankrekening!

Haar kinderen passen zich zo goed mogelijk aan aan de nieuwe situatie en om mama te sparen willen ze voor kerst maar één cadeau: een puppy!

Terwijl haar ex man zich gedraagt als een complete lul struggelt Monique met de tegenstrijdige gevoelens die zich in haar roeren

‘Maar weet je wat het gekke is,’ de alcohol maakte Monique eerlijk en emotioneel. ‘Behalve dat ik woest ben, heb ik ook gewoon liefdesverdriet. Ik ben niet alleen maar kwaad, ik ben ook heel erg verdrietig. Ik dacht dat we gelukkig waren. Niet gepassioneerd gelukkig, of op z’n minst nog verliefd, maar ik dacht dat we het goed hadden samen.’ – blz. 31

De ene dag ziet ze alles rooskleurig in om een volgende dag in een immens diep dal te vallen, vooral wanneer haar kinderen niet bij haar zijn!

Toch vind ik het zo knap hoe ze zichzelf weer weet te herpakken en ik heb dan ook zo immens meegeleefd met haar!

En die kerstdagen blijken toch een betere verassing in petto te hebben dan sinterklaas!

Een puppy voor kerst is echt een heerlijk verhaal! Ik zat echt vanaf het begin helemaal vastgezogen in dit boek en heb genoten van de personages in dit boek. Nou ja, op één na dan… of stiekem toch twee!

Ik hou er van hoe echt dit boek was. Geen sprookjes prinsen op het witte paard of andere fluffy dingen maar gewoon hoe het je buurvrouw ook zou kunnen vergaan.

Een puppy voor kerst zit barstensvol emotie en hoewel het een dun boekje is toch ook echt een gevoel van diepgang. Simone Luijten heeft dit boek goed geschreven! Ik zou het zeker aanbevelen! Een heerlijke read voor deze tijd van het jaar.

Van mij mocht dit boek nog zeker een keer zo dik! Vooral na het lezen van de epiloog aan het einde verlang ik stiekem naar een vervolg! Stiekem dus eigenlijk een pluspuntje 😉

[bol_product_links block_id=”bol_5c05962468660_selected-products” products=”9200000102539310″ name=”Een puppy voor kerst” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.