Recensie | Een verhaal om je dood te lachen (Mortina, #1), Barbara Cantini

Recensie | Een verhaal om je dood te lachen (Mortina, #1), Barbara Cantini

Maak kennis met Mortina. Ze is een doodgewoon meisje. Nou ja, ze is wel een kléín beetje anders dan anderen. Mortina is namelijk een zombiemeisje. Ja, dat is even schrikken, natuurlijk. Maar verder is Mortina echt heel alledaags, hoor. Ze woont heel doorsnee – in een betoverde villa, met een albinowindhond en spoken en pratende hoofden zonder lichaam. En ze wil doodnormaal niets liever dan een stel gewone vrienden om mee te spelen …

five-stars
Een verhaal om je dood te lachen geschreven door: Barbara Cantini
Bladzijden: 46
Serie: Mortina #1
Meer van deze auteur: Het vreselijke neefje
Uitgeverij: Clavis | 17 October 2018
Genre: Prentenboek
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Prachtige illustraties! Deze Mortina verhaaltjes passen perfect bij deze tijd van het jaar! Ik was dan ook blij verrast dat ik dit deel en het vervolg van de uitgever kreeg!

Ghoulia is een typisch klein meisje … dat toevallig een zombie is. Ze woont in de Verlaten Villa met haar tante Ter Ziele en een albino windhond genaamd Rouw. Ze houdt van haar huis en familie, maar ze is toch een beetje eenzaam. Ze zou graag willen spelen met de kinderen uit de buurt maar dit mag net van haar tante!

Dan vangt Ghoulia iets op over Halloween en heeft ze een heel goed idee waarop ze toch contact kan leggen met de kinderen uit de buurt!

Een prachtig prentenboek over vriendschap. Het verhaal geeft een positieve boodschap over acceptatie en het zien van het goede in anderen, ongeacht hoe verschillend ze zijn. Ghoulia is een leuk boek vol spannende en prachtige tekeningen.

Erg leuk zijn ook de kleine aantekeningen van Ghoulia bij alle voorwerpen die je in de prenten ziet. Zo kun je naast het verhaal ook nog veel vertellen tijdens het voorlezen.

De personages zijn uniek en hebben een leuk gevoel voor humor op een griezelige manier die past bij de leeftijdscategorie van 7 jaar en ouder.

 

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments