Recensie | Familie liegt nooit, Karen M. McManus

Recensie | Familie liegt nooit, Karen M. McManus

Milly, Aubrey en Jonah Story zijn nichten en neef, maar ze kennen elkaar amper en hebben zelfs hun oma nog nooit ontmoet. Deze rijke vrouw leeft een teruggetrokken bestaan en onterfde hun ouders al voordat de kleinkinderen werden geboren. Wanneer ze alle drie een uitnodiging ontvangen om in de zomer op hun oma's resort op een eiland te komen werken, zijn ze dan ook verrast... en nieuwsgierig.
Voor hun ouders is het duidelijk: niet gaan is geen optie. Dit is een kans om via de kinderen weer bij hun moeder in de gunst te komen. Maar wanneer Milly, Aubrey en Jonah op het eiland arriveren, wordt meteen duidelijk dat hun oma andere plannen met hen heeft. Hoe langer ze blijven, hoe meer ze ervan doordrongen raken dat hun familiegeschiedenis behoorlijk duister en mysterieus is.
De gehele familie Story heeft geheimen. Wat hen jaren geleden uit elkaar heeft gedreven, is nog niet voorbij - en deze zomer zullen Milly, Aubrey en Jonah de gruwelijke waarheid ontdekken.

four-stars
Familie liegt nooit geschreven door: Karen M. McManus
Bladzijden: 303
Meer van deze auteur: Een van ons liegt, Twee kunnen een geheim bewaren als er één dood is, Eerlijk duurt het langst , Jij wordt nog eens mijn dood
Uitgeverij: Best of Ya | 1 December 2020
Genre: Young Adult
Vertaald door: Willeke Lempens
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

‘Familie liegt nooit’ heeft echt een half om half cover voor mij! Aan de ene kant zet hij een goed verhaal neer. De foto’s van de wand met kruizen er doorheen geven goed aan dat er iets mis is in de familie. De gezichten op de foto’s dat is dan weer mijn issue, maar dat zijn jullie inmiddels wel van mij gewend denk ik 😉

Wat vind ik van het verhaal

Zoals jullie misschien hebben gezien in eerdere recensies ben ik fan van Karen McManus eerdere boeken en toen ik een berichtje kreeg over het gebruik van mijn quote in een nieuw boek van haar was ik helemaal over de top happy. Toen ik ook nog het persbericht kreeg om dit boek te lezen wist ik vrijwel meteen dat ik er ontzettend van zou gaan genieten!

En dat is ook precies wat ik deed, wat heb ik genoten van deze thriller!

Drie neven en nichten genaamd Milly, Aubery en Jonah krijgen een uitnodiging om te werken op het eiland waar hun zeer rijke oma woont. Een oma waar ze eigenlijk hun hele leven niets van hebben gehoord of gezien. Ze wisten wel dat hun ouders door oma waren onterfd maar waarom bleef een raadsel. Ook het contact tussen hun ouders onderling is al jarenlang verwaterd en nu ze alle drie een uitnodiging hebben ontvangen is voor ieder van hen de reden om te gaan anders. De een word gedwongen en de ander is echt op zoek naar die familieband. Nu hebben ze de kans om er achter te komen waarom hun ouders jaren terug van het eiland werden verbannen.

De hoofdstukken wisselen af ​​tussen Milly, Aubrey en Jonah. Van elk van hen lees je motieven om naar het eiland te komen en stukjes van hun achtergrond. Geen van hen kent elkaar echt en het is dan ook leuk om te zien hoe zij elkaar leren kennen zoals wij ze leren kennen.

Naarmate de plot vordert leidt elk hoofdstuk leidt tot nieuwe ontdekkingen. Karen heeft zoveel wendingen in dit verhaal gestopt en daardoor blijf je raden naar wat er jaren terug nu precies gebeurt is op het eiland.

Ik hou van de manier waarop dit verhaal in elkaar steekt. Naast de pov van de tieners zijn er ook hoofdstukken uit het verleden die ons stukjes laten zien uit 1996 en wat er toen gebeurde met alle kinderen uit het gezin Story.

Ik zal verder niks loslaten over wat er naar het einde gebeurd, maar deze auteur weet haar verhalen te eindigen met fantastische onthullingen.

Conclusie

Karen McManus weet je op het puntje van je stoel te houden! Als je op zoek bent naar heerlijke young adult thrillers dan kan ik je haar boeken niet genoeg aanbevelen!

‘Familie liegt nooit’ ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.