Recensie | Fandom, Anna Day

Violet en haar vrienden zijn fans van de film The Gallows Dance en gaan naar een cosplay om de acteurs te ontmoeten. Violet gaat verkleed als Rose, haar favoriete character. Maar door een bizar ongeluk belandt het vriendengroepje in de wereld van The Gallows Dance. Al snel wordt duidelijk dat Violet de rol van de heroïsche Rose op zich moet nemen en ze het verhaal tot het einde toe moeten uitspelen, willen ze er levend uit komen…

Recensie | Fandom, Anna DayFandom geschreven door: Anna Day
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | 25 April 2018
Genre: Young Adult
Bladzijden: 464
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads

Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een eerlijke recensie, hartelijk bedankt hiervoor!

Een hele toffe cover met de titel in goudfolie! en de stekels in een glanzende druk op een matzwarte achtergrond! Het is absoluut een juweeltje om te zien!

Een boek over cosplay en fandoms! Ik denk dat iedereen die leest hetzelfde meemaakt als ik tijdens het lezen? Ik kan me zo goed inleven in een boek dat het soms net lijkt of ik het verhaal ook echt meemaak. En bij heel wat boeken zou ik zo graag echt in het boek kunnen springen!

Maar in sommige boeken wil je echt niet terecht komen, zou jij bijvoorbeeld live mee willen doen met de Hongerspelen?

Violet en haar vrienden komen op Comic Con door een freaky ongeval terecht in hun favoriete boekverfilming maar doden daar per ongeluk de hoofdpersoon. Voor Violet zit er niks anders op dan haar plaats in te nemen en te zorgen voor een goede afloop. Dat is de enige manier waarop ze allemaal weer veilig thuis kunnen komen!

In deze futuristische wereld waarin ze terecht zijn gekomen worden mensen opgedeeld in de imperfecte mensen genaamd de Imps en de perfecte mensen genaamd de Gems. De Gems regeren de wereld, ze houden de IMPs als hun slaven en hangen regelmatig mensen op als die zich volgens hun niet aan de regels houden.

De plot van dit boek vond ik echt geweldig. Wanneer je denkt dat hun avontuur gewoon het originele boek volgt heb je het mooi mis! Er gebeuren allemaal dingen waardoor het verloop van de film ook anders word! Vriendschappen worden gesloten en sommige lijken niet te zijn wat het is.

Er waren ook veel verwijzingen naar andere boeken in het verhaal (Twilight, Divergent enz.) ik hou er van als dat gebeurd want dan voelt het allemaal nog echter? Als de hoofdpersonen in een boek hetzelfde lezen als ik kan ik me nog beter identificeren met ze. Ik wil nu eigenlijk het echte boek ‘The Gallows Dance’ lezen. Een mega avontuur met een tikkeltje liefde, ik heb genoten en ben echt klaar voor een vervolg! Of een boekverfilming 😉

[bol_product_links block_id=”bol_5afaae1bc484d_selected-products” products=”9200000084910628″ name=”fandom” sub_id=”” link_color=”FF7777″ subtitle_color=”FF7777″ pricetype_color=”FF7777″ price_color=”FF7777″ deliverytime_color=”FF7777″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments