Recensie | Fataal, Eva Burgers

Recensie | Fataal, Eva Burgers

Fataal is een huiveringwekkende jeugdthriller van oud-rechercheur Eva Burgers, voor de fans van Pretty Little Liars. Nu met politie niet betreden-elastiek.

Hartsvriendinnen Emily, Fay, Lauren en Naomi gaan op vakantie naar het zonnige eiland Kreta. Niets lijkt een fantastische tijd in de weg te staan, zeker niet als ze drie leuke jongens ontmoeten. Maar Lauren wordt verliefd en niet iedereen is daar blij mee. De vakantie wordt verstoord als ze een insluiper bij de villa betrappen. Angstaanjagende gebeurtenissen stapelen zich op: spullen die weg zijn, vreemde appjes en een onverklaarbare dode. Wanneer Lauren plotseling verdwijnt, gaan alle alarmbellen rinkelen..

two-half-stars
Fataal geschreven door: Eva Burgers
Bladzijden: 240
Uitgeverij: Uitgeverij De Fontein | 13 June 2017
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads

Ziet er goed uit! Ik krijg er een beetje een Pretty Little Liars op vakantie vibe van! Juist het donkere strand met die onheilspellende wolken geven een creepy gevoel.

Als ik lees ‘huiveringwekkende jeugdthriller van oud-rechercheur’ denk ik meteen aan mijn favoriete jeugd thrillers geschreven door Helen Vreeswijk. Door haar ben ik toch wel verslaafd geraakt aan het lezen van jeugd thrillers en dus had ik hele hoge verwachtingen voor Fataal.

Na het lezen van de gehele synopsis ben ik natuurlijk geïntrigeerd! Een onverklaarbare dode en een vriendin die verdwijnt! Ik heb meteen zin om in dit boek te duiken.

Fataal lees je vanuit alle vier de meiden hun pov’s en soms is dat een beetje verwarrend. Sommige meiden heb ik echt geen klik mee en door de irritatie die ik bij hun voel merk ik dat ik hun pov het liefst doorblader.

Helaas neemt voor mij de irritatie al gauw toe wanneer de vriendinnen eigenlijk alleen maar lijken te ruziën. De geloofwaardigheid zakt dan af want waarom zou je op vakantie gaan met meiden die je eigenlijk niet echt mag. En natuurlijk kunnen ook vriendinnen wel eens onenigheid hebben maar deze meiden lijken elkaar bijna te haten af en toe.

De hoge verwachtingen die ik had heb ik helaas moeten bijstellen want hoewel er zeker spannende momenten in zaten loopt het verhaal niet geheel zoals de synopsis doet klinken.

Ik wil niet spoilen dus even in blur!

Lauren verdwijnt namelijk niet tot bijna het einde van het boek, en eigenlijk verdwijnt ze ook niet… De synopsis doet denken dat ze ontvoert word en niemand weet waar ze is. Maar vanaf het begin dat ze de jongens leren kennen krijg je al wel het onderbuik gevoel met wat er gaat gebeuren.

Helaas was de plot niet heel sterk, al vanaf het begin had ik mijn Inspector Gadget gevoel en helaas bleek ik het ook bij het goede eind te hebben. Het is juist heerlijk als je tijdens het lezen van een thriller de who dunnit factor hebt en op het einde echt het mind fuck gevoel hebt!

Mijn verwachtingen dus jammer genoeg niet waar gemaakt!  Op naar het volgende boek Complot! Dit is de nieuwste jeugdthriller van Eva die eind juni uitkomt en ik hoop dat die mijn verwachtingen gaat vervullen!

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment