Recensie | Fin & Rye, Harry Cook

Recensie | Fin & Rye, Harry Cook

Fin is zestien jaar en valt op jongens. Een feit dat zijn leven heel complex blijkt te maken.Het ene moment kust Fin de goddelijke Jesse; het volgende moment is hij meedogenloos ge-out. De reactie van zijn ouders? Er alles aan doen om hem niet te laten zijn wie hij is, te beginnen met een frisse start in een nieuwe stad.
Gelukkig maakt Fin al snel nieuwe vrienden: kick-ass Poppy, haar aan-uit transvriendin June en de innemende en onweerstaanbare Rye. Maar Fins ouders zijn niet blij. Wanneer hun zoon zijn ‘levensstijl’ niet wil veranderen, dwingen ze hem op het ‘rechte’ pad… met conversietherapie.
Van maanverlichte dates tot vintage etentjes, van pride parades tot een passie voor oud vinyl, Fin & Rye is een glorieus en hartstochtelijk verhaal over trouw zijn aan jezelf, wat er ook gebeurt.
‘Alle Love, Simon-gevoelens en nog meer. Zo schattig en queeer als het maar kan zijn.’ Kai Spellmeier, YA-blogger
‘Charmant. Zoet. Innemend. Belangrijk. Personages waar je verliefd op zult worden en ook op de auteur. Goed gedaan Harry Cook.’ Greg Howard, auteur van The Whispers en Middle School’s a Drag

five-stars
Fin & Rye geschreven door: Harry Cook
Bladzijden: 336
Uitgeverij: Best of Ya | 17 March 2021
Genre: Young Adult
Vertaald door: Fanneke Cnossen
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Wat een beauty he! En hij is irl nog mooier dan op dit plaatje! Enige wat ik me afvroeg is waar de vuurvliegjes zijn gebleven in de titel!

Wat vind ik van het verhaal

Hoewel de cover er ontzettend lief en romantisch uitziet was mijn gevoel na het lezen van de synopsis een beetje heen en weer geslingerd. Zou dit een mooi romantisch boek worden, hartstochtelijk zoals de synopsis belooft of zou het een tranentrekker zijn door de ouders van Fin die hem tot conversietherapie dwingen?

‘Het is niet normáál. Dat seksualiteitsgedoe van jou gaat je leven nog eens verpesten… Alles wat we ooit voor je hebben gewild, en alles waar we zo hard voor hebben gewerkt…’

Harry Cook heeft de perfecte balans gevonden om dit verhaal niet alleen zwaar te laten voelen maar ook het vederlichte gevoel van romantiek, en vuurvliegjes, mee te geven.

De onverdraagzaamheid van mensen in dit boek valt soms zwaar maar de steun van zijn vrienden maakt zo ontzettend veel goed qua gevoel in dit boek!

De personages in dit boek zijn gewoon geweldig!

Nou ja, de meeste dan!

Hoewel ze allemaal hun eigen problemen hebben en ze het van tijd tod tijd ook echt niet met elkaar eens zijn staan ze allemaal direct klaar voor elkaar. Omringd zijn door deze personages zou zijn hoe elke vriendengroep zou moeten voelen. Ze zijn zo oprecht, vechten voor elkaar en vullen elkaar aan.

Soms is het verhaal niet altijd even makkelijk lezen, sommige stukjes krijg je best een zwaar gevoel van binnen.

‘Is het nou echt… Denken jullie nou echt dat ik “kapot” ben?’

Een rauw gevoel van verdriet dat als een krop in je keel gaat zitten. Maar het is nodig om dit soort verhalen te vertellen. Laten zien wie je bent en daar voor staan is een sterke boodschap, een waarvan ik hoop dat veel jongere er kracht uit kunnen halen.

Fin & Rye is zo’n heerlijk boek over trouw zijn aan wie je bent en ik hoop nog meer boeken van Harry Cook te zien verschijnen want hij heeft het schrijven van pageturners absoluut in zijn vingers!

Conclusie

Soms een krop in je keel en soms spat je hart uit elkaar (met glitters)! Dit verhaal is nog mooier dan zijn omslag ❤️ Oh en nog een dingetje: Thelma… wat een heerlijk dier ❤️

Fin & Rye ook lezen

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.