Recensie | Fright Night, Maren Stoffels

Recensie | Fright Night, Maren Stoffels

Wat is je grootste angst? Ik weet het antwoord nu. Een groepje vrienden geeft zich op voor een Fright Night: ze brengen de nacht door in een bos, waar ze worden geconfronteerd met hun grootste angsten. Wat gebeurt er als die angsten veel te dichtbij komen? Een van de jongeren zal de nacht niet overleven. En een van hen is de moordenaar…Fright Nights (vernoemd naar de gelijknamige film van Tim Holland uit 1985) zijn events waarbij bezoekers op een spannende locatie de stuipen op...

four-half-stars
Fright Night geschreven door: Maren Stoffels
Bladzijden: 224
Meer van deze auteur: Escape Room, Room service, Black Friday
Uitgeverij: Leopold | 3 October 2018
Genre: Young Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Deze cover deed mijn hartje wel even sneller slaan! Hij geeft zo’n heerlijk griezelige vibe af en meteen na het zien van deze cover in de catalogus was ik enthousiast om dit boek te lezen.

Wauwie is alles wat ik kan denken na het dichtslaan van dit boek!

In één ruk heb ik dit boek uitgelezen en ben echt aangenaam verrast door de plot van dit verhaal.

Wat had ik verwacht?

Ik moest echt denken aan avonden zoals we die kennen in Walibi, de Fright Nights daar zijn natuurlijk in Nederland hartstikke bekend. Wat ik je echt kan aanraden is om er een keer heen te gaan en een R.I.P. pas te nemen want dan weet je precies hoe de hoofdpersonen in dit boek zich voelen. Ik had verwacht dat er een moordenaar tussen het publiek zou zitten maar kreeg toch een heel ander verhaal.

Een verhaal met problematiek uit de ‘echte’ wereld.  Ik vind het zo bijzonder hoe Maren dat verwerkt heeft in dit boek dus alleen daarvoor al mijn chapeau!

Je leest dit boek vanuit meerdere povs. Je leest vanuit de drie personen Sofia, Dylan en Reza en soms een kleine passage van de moordenaar.

In Fright Night geven de drie vrienden Dylan, Quin en Sophia zich op voor een Fright Night in afgelegen bossen bij hun woonplaats.

Dylan heeft iets ernstigs meegemaakt in zijn leven en woont daarom bij zijn beste vriend Quin in huis. Die weet niet precies wat Dylan heeft meegemaakt want deze is daar een beetje vaag over. Sophia is later bevriend geraakt met hun toen ze in hun klas kwam na een verhuizing. De drie zijn een hecht vriendengroepje geworden en zo komt op een dag Sophia bij hun langs met een affiche die ze van een lantaarnpaal heeft gehaald van een Fright Night. Je zou na zo’n avond nooit meer bang zijn! En dat lijkt Dylan wel wat. Geen nachtmerries en nare herinneringen meer. Ze besluiten zich op te geven maar het blijkt dat ze met 5 man moeten zijn in een groepje.

Ze worden samengevoegd met Neele en een vriend van haar, Martijn. Neele is een vrijwilliger naast haar studie. Ze woont op een complex voor probleemjongeren om ze te helpen wennen aan omgang met de maatschappij.

Reza en Sandy zijn twee vrienden die op dit complex wonen voor probleemjongeren. Beide hebben ze zo hun verleden waardoor ze uit huis zijn geplaatst door jeugdzorg en in dit complex moeten wonen. Sandy heeft voor hun beide een baantje geregeld als scare actors op Fright Night.

Wanneer de nacht begint is het al snel duidelijk dat deze een stuk enger is dan verwacht.  Dit geeft onderweg wat problemen onder de vrienden waardoor deze Fright Night een stuk erger uitvalt dan verwacht.

Echt ontzettend goed geschreven! Tot op het einde blijft het spannend en blijf je je afvragen wie er nu vermoordt gaat worden en wie de moordenaar is!

Ik kan Fright Night echt aanraden!

[bol_product_links block_id=”bol_5bb9f573c1ce0_selected-products” products=”9200000095274094″ name=”fright night” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Spoiler niet lezen als je het boek nog niet uit hebt!

De synopsis doet je denken dat één van de vijf uit het groepje dood zal gaan en dat één van hen de moordenaar is. Hoewel ik de uitkomst echt ontzettend tof vind en het verhaal heel sterk vond ik het wel jammer dat het toch net allemaal iets anders loopt dan bijvoorbeeld een echte killerclown of zo. 🙂 En ik had ook graag iets meer van de Fright Night gelezen als fan! Dat ze bijvoorbeeld op het einde pas verzeild zouden raken in het uiteindelijke plot

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

One comment