Recensie | Furie, Katie Lowe

Recensie | Furie, Katie Lowe

Na een ongeluk waarbij haar vader en zus omkwamen, krijgt Violet een studiebeurs voor Elm Hollow Academy, een prestigieuze particuliere meisjesschool. De school ligt in een stil kustplaatsje dat een nogal zwarte geschiedenis heeft – in de zeventiende eeuw vonden er heksenprocessen plaats.

Violet sluit vriendschap met drie meisjes en wordt meegesleept door hun fascinatie voor hekserij en occultisme. Maar wanneer negen maanden na haar vermissing het lichaam van een voormalig lid van het vriendinnengroepje wordt gevonden, begint Violet te twijfelen aan haar vrienden, haar docenten en zelfs aan haar eigen vermogen om realiteit van mythes te onderscheiden.

three-stars
Furie geschreven door: Katie Lowe
Bladzijden: 382
Uitgeverij: A.W. Bruna | 24 September 2019
Genre: Thrillers & Suspense
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

De tekst en titel ‘Furie’ vind ik geweldig net als de kleurtinten! Alleen gezichten op een cover vind ik altijd minder!

furie

Het begin is echt sterk: de beschrijving van een dood meisje op een schommel, dauwdruppels die glinsteren in haar haar! Echt heel aangrijpend!

Maar dan schakelt het verhaal om en word het allemaal iets minder. Want hoewel het vol zit met mythen en de geschiedenis van hekserij en heksenprocessen is het jammer dat de personages gewoon niet zo interessant zijn.

De schrijfstijl van Katie bevat ook lange, soms anders opgezette zinnen dan die ik gewend ben.

Wanneer je de cover en de synopsis leest verwacht je meer een thriller op YA niveau. Ook door de recensie quotes genoemd in de brochure verwachte ik een verhaal dat dichter bij The Craft zou liggen dan dat dit boek deed.

In de eerste helft van het boek moet ik me er behoorlijk toe aan zetten om door te lezen. De manier waarop het verhaal verteld word is soms misschien net een tikkeltje te literair voor mij! Door haar schrijfwijze zit er voor mij weinig vaart in het boek en voelt het soms een beetje alsof ik niet ‘slim’ genoeg ben om het te lezen? Een beetje vervelend voor mij, maar gelukkig kwam er in de tweede helft van het boek wel wat meer spanning en een paar plot-twists! Hierdoor sprak het verhaal me toch meer aan dan in het begin!

Ik vind het onderwerp, hekserij en occultisme, echt heel interessant en hou van boeken die hierover gaan. Toch kreeg Furie me niet echt te pakken. Ik krijg geen echte klik met de personages en ondanks dat het wel een goed in elkaar zittend verhaal is blijf ik aan het einde toch een beetje over met een gevoel van en nu?

Was het verhaal echt compleet afgerond geweest en in zijn geheel net zo spannend en actief als in het tweede gedeelte had het zeker een hogere rating gegeven. Voor een debuut een goed in elkaar gezet boek, maar het net niet helemaal voor mij.

[bol_product_links block_id=”bol_5da5fca6744a3_selected-products” products=”9200000114633954,9200000114846323″ name=”furie” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”792″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.