Recensie | Genadeloos (California Campus, #2), Lis Lucassen

Recensie | Genadeloos (California Campus, #2), Lis Lucassen

‘Genadeloos’, deel 2 in de California Campus-serie van Lis Lucassen, is een heerlijke new adult van Nederlandse bodem. Dani gaat na een moeilijke tijd in Nederland naar California voor een jaar aan de universiteit daar. Door een fout met de studentenhuisvesting ontmoet ze Jax, die zo zijn eigen problemen heeft om mee te dealen. Een schietpartij heeft een goede vriendin van hem het leven gekost, hij kampt met paniekaanvallen en voelt zich kwetsbaar. Dat blijkt hij ook te zijn, want hij wordt smoorverliefd op Dani en kan dat met geen mogelijkheid voorkomen. En als iets kwetsbaar maakt, dan is het wel de liefde. ‘Genadeloos’ is na ‘Grenzeloos’ het tweede deel van Lis Lucassens California Campus-serie, waarin ook nog de novelle ‘Gestrand’ verkrijgbaar is.

three-half-stars
Genadeloos geschreven door: Lis Lucassen
Bladzijden: 288
Serie: California Campus #2
Meer van deze auteur: Grenzeloos, Campus crush , Mr. Stone
Uitgeverij: Zomer & Keuning | 27 August 2019
Genre: New Adult
Uitgave: Paperback
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Zoals ik bij de vorige cover ook al zei haalt de cover van Genadeloos mij wederom niet perse over om dit boek te lezen en dat komt echt door het gebruik van echte personages. Ik heb daar nu eenmaal niet veel mee.

Alleen het stadion en de tekst op die mooi gekleurde achtergrond was voor mij voldoende geweest!

genadeloosDe tekst ‘Als liefde je breekt’ vind ik wel weer iets wat echt aantrekt.

Ik weet dat ik Grenzeloos echt heel erg goed vond en daarom ben ik heel enthousiast om nu Genadeloos te gaan lezen.

We beginnen dit verhaal vanuit Dani. Ze heeft een flinke road trip door Amerika gedaan en is nu op haar eindbestemming aangekomen! Een jaar studeren op Caltech.

Hoe een Nederlandse meid zo er op komt om helemaal naar Amerika te gaan is te verwijten aan de thuissituatie van Dani. Eigenlijk is ze Nederland met al zijn roddels en blikken gewoon ontvlucht!

Helaas voor haar pakt het allemaal net iets minder goed uit want er is geen woonruimte meer beschikbaar en terwijl ze haar lot zit af te wachten wordt ze ook nog geconfronteerd met een te knappe gozer die haar ontzettend vijandig aankijkt.

Wanneer Anne, een docente van Caltech, zegt dat ze Dani kan helpen aan woonruimte besluit Dani maar op dat aanbod in te gaan. De grote woonruimte blijkt echter het grote en luxueuze appartement van Jackson te zijn, Anne’s zoon. De jongen die haar zo vijandig aankeek…. en dat bij binnenkomst van het appartement direct weer doet! En daar moet ze dan mee samenleven?

In het begin pakt het verhaal me meteen! Ik hou wel van personages die mekaar niet kunnen luchten of zien en Dani en Jackson zijn daar twee heel goede voorbeelden van.

Helaas voor mij duurt deze haat en nijd niet lang! En al heel gauw lijkt het eerder toch een beetje een versie van een insta crush te gaan worden.

Jackson heeft dan ook wel een fijn gevoel voor humor en ook Dani is een prettig personage!

Wanneer hun noodgedwongen samenwonen de perfecte situatie lijkt te gaan worden is er toch nog veel wat ze niet over de ander weten. Ze hebben allebei een aardige zak bagage bij zich en dat vermoeilijkt hun relatie.

Dani probeert haar draai in Amerika te vinden en haar verleden een beetje los te laten. Maar terwijl ze samen met Jackson probeert een manier te vinden om goed met elkaar om te gaan speelt zijn verleden zonder dat ze het beseffen ook opeens een rol!

Al met al een lekker lezend deel twee maar hij kan helaas niet tippen aan zijn voorganger!

Het einde maakt voor mij nog veel goed en daardoor krijgt het van mij toch 3,5 ster!

De verhaallijn van Genadeloos heeft mij net wat minder te bieden dan Grenzeloos deed. Het verhaal pakt me iets minder, wellicht doordat alle ‘geheimen’ zo lang verborgen blijven?

Ook zit er een beetje voorspelbaarheid in wat maakt dat je Genadeloos niet in een keer uit wilt lezen zoals ik dat met zijn voorganger wel deed.

Verder vind ik het prima als personages in boeken perse ultieme hotties moeten zijn, man candy is nooit verkeerd! Ook ben ik niet vreemd van mannen (in boeken) die hun jongeheer allemaal ‘God Almighty’ vinden en natuurlijk zijn ze ook altijd allemachtig groot en fantastisch! Dat Jackson vind dat hij een aubergine in zijn broek heeft gaat me dan weer net een beetje te ver….

“Het blijft lastig om mezelf zo te ontleden. Als een ui waarvan alle lagen worden afgepeld. Ik heb mezelf nooit echt als ‘ui’ beschouwd. Meer als aubergine, om voor de hand liggende redenen. Ik grinnik als ik denk aan de aubergine in mijn broek….”

Weleens een aubergine gezien in de winkel? Dat zijn dan van die dingetjes die me weer compleet uit het verhaal trekken en mij een tikje ‘kinderachtig’ en melig maken! Niet de gewenste reactie tijdens het lezen van een romance boek!

[bol_product_links block_id=”bol_5d8ca81e8c072_selected-products” products=”9200000109075715,9200000107783246″ name=”genadeloos” sub_id=”” link_color=”000000″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”000000″ deliverytime_color=”000000″ background_color=”FFFFFF” border_color=”FFFFFF” width=”798″ cols=”2″ show_bol_logo=”0″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments