Recensie | Genadeloos, Jennefer Mellink

Recensie | Genadeloos, Jennefer Mellink

De 16-jarige Clemens is het liefst op zichzelf. Hij trekt zich steeds vaker terug in zijn kamer en laat zelfs in huis een bom ontploffen. Zijn vader Ernst ziet het als een uit de hand gelopen experiment, maar zijn moeder Mildred maakt zich ernstige zorgen. Ze is het ene incident waar Clemens drie jaar eerder bij was betrokken nog niet vergeten...Lenthe, Clemens' tweelingzus, stort zich intussen in het uitgaansleven en krijgt een relatie met de twaalf jaar oudere Joshua. Niet lang daarna lijkt iemand haar te achtervolgen, en ze krijgt zelfs anonieme dreigbriefjes. Dan verdwijnt er een meisje. De zaak krijgt veel media-aandacht en alle sporen leiden naar Clemens...

four-half-stars
Genadeloos geschreven door: Jennefer Mellink
Bladzijden: 224
Meer van deze auteur: Kwaad bloed, Gebroken, Gevarenzone, Wonderland, Vermoorde Onschuld
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff | augustus 2020
Genre: Young Adult
Uitgave: Hardcover
Voeg toe op: Goodreads
Ik heb dit boek gekregen in ruil voor een recensie, hartelijk bedankt hiervoor! Mijn mening word hierdoor echter op geen enkele wijze beïnvloed en zal dus altijd eerlijk zijn.

Wat vind ik van de cover

Genadeloos zou normaal gesproken van mij dezelfde beoordeling krijgen als andere boeken met echte gezichten op de cover, maar bij deze klopt het op de een of andere manier. De broer en zus op deze cover met bloedspetters die je echt kunt voelen. Voor mij werkt het!

Wat vind ik van het verhaal

Na het lezen van de synopsis was ik erg benieuwd wat Jennefer er deze keer van zou maken. Na het lezen van haar vorige boeken wist ik al dat ze ontzettend goede plots kan schrijven en dus kon ik niet wachten om te beginnen met lezen. Ik ben zo benieuwd naar het incident waar Clemens bij betrokken was.

Het klinkt als een flink probleem gezin. Een uitgeputte moeder met angst voor haar zoon, een vader die twijfelt over hoe zijn leven verloopt. Een tweeling, de één uitbundig en de ander te erg op zichzelf, allebei met problemen. Al deze mensen zijn de ingrediënten voor een verhaal dat je niet in de koude kleren gaat zitten.

Direct bij thuiskomst begonnen aan dit boek om het gewoon een paar uur later, met rillingen over mijn lijf, uitgelezen dicht te slaan.

Angstaanjagend, zo durf ik dit verhaal wel te noemen. En dan niet in de zin van horror en je durft niet meer in je bed te stappen zonder die sprong vanaf de lamp naar je bed.

Nee, angst voor de mens.

Gewoon je buurvrouw, of die altijd chagrijnig kijkende man bij de supermarkt. Of dat kind dat je altijd zo creepy aankijkt.

Want hoe dun is het draadje tussen helder of psychopathisch? Hoe snel kan dat draadje knappen en hoe is het mogelijk dat je bij sommige mensen nooit bepaalde dingen achter hun zou zoeken.

Op sommige stukken kreeg Jennefer het voor elkaar dat ik het boek gewoon door de kamer wou smijten, zelfs even flink op haar gemopperd want wie bedenkt het! Hoe kan ze het schrijven!

Gruwelijk, gewelddadig, zo in en in slecht!

Je zit gewoon met ingehouden adem, bang voor al het slechts dat kan gebeuren. En wanneer er slechte dingen gebeuren, je in shock bent van het geweld, boos bent op elk personage en de auteur weet je eigenlijk ook niet meer bij wie in dit verhaal nu de schuld ligt?

Is een slecht mens zijn genetisch bepaald? Komt het door een bepaald gebrek aan liefde of interesse in een persoon?

Conclusie

Als je klaar bent voor een verhaal dat je de rillingen over je lijf jaagt omdat het gewoon een in en in slecht personage bevat moet je zeker ‘Genadeloos’ van Jennefer Mellink lezen! Krankzinnig, maar geniaal!

Minpuntjes?

Het Duits had van mij wel achterwege mogen blijven. Ik vond het eerder af en toe wat irritant in plaats van toegevoegde waarde.

Genadeloos ook lezen?

Geef een antwoord

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.